Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων στην χώρα βλέπουν οι ειδικοί με το μοντέλο που «τρέχει» η ερευνητική του ομάδα του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη να «δίνει» ιδιαίτερα σκληρούς αριθμούς.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε χθες ο κ. Τζανάκης είναι ορατό το ενδεχόμενο αυτή την εβδομάδα η διακύμανση των κρουσμάτων να βρίσκεται μεταξύ 2.100 και λίγο παραπάνω από 3.000.

Σε ό,τι αφορά τις διασωληνώσεις ο καθηγητής ανέφερε ότι μπορούν να κυμανθούν μεταξύ 580 και 620 έως τα τέλη Μαρτίου.

Στην Κρήτη τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ και ο εργαστηριακό έλεγχος των λυμάτων έδειξε αύξηση του ιικού φορτίου σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά και μάλιστα σε ανησυχητικά ποσοστά. Μια αύξηση που σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να φανεί από αυτήν την εβδομάδα.

Σε συναγερμό το ΕΣΥ στην Κρήτη

Με βάση αυτά τα στοιχεία και με δεδομένο το γεγονός ότι οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες τα νοσοκομεία του νησιού προετοιμάζονται για περεταίρω αύξηση.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ήδη είναι έτοιμη και τρίτη Kλινική Covid, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νησιού η πληρότητα αγγίζει το 100% με τη διοίκηση να σχεδιάζει επέκταση.

Καλύτερη η εικόνα παρά την αύξηση των νοσηλειών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το ίδιο δεν ισχύσει όμως και για το νοσοκομείο Χανίων όπου υπό την πίεση των αυξημένων νοσηλειών ενεργοποιήθηκε το plan Β και πλέον η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου μετατρέπεται σε κλινική Covid.