Ο καθημερινός διψήφιος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά, έφερε και την ραγδαία αύξηση των ασθενών με Covid – 19 που χρειάζονται νοσηλεία.

Το μεσημέρι της Κυριακής στην κλινική Covid υπήρχαν 19 ασθενείς και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έξι ασθενείς εκ των οποίων οι 4 διασωληνωμένοι.

Λαμβάνοντας υπόψη πως υπάρχουν και δεκάδες ακόμη πολίτες με ελαφριά ή προς το παρόν καθόλου συμπτώματα η υγεία των οποίων ενδέχεται να επιβαρυνθεί τις επόμενες ημέρες, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων, η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να προχωρήσει στο «plan B» όπως είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέας.

Έτσι από σήμερα ξεκίνησε η «εκκένωση» της ορθοπεδικής κλινικής προκειμένου οι 36 κλίνες που διαθέτει να μπορέσουν να διατεθούν για την νοσηλεία ασθενών με Covid – 19.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως είπε ο κ. Μπέας, η ορθοπεδική κλινική επειδή έχει αρκετούς νοσηλευόμενους, θα μεταφερθεί ως αυτόνομη σε χώρο άλλης κλινικής, ενώ θα γίνουν συγχωνεύσεις κλινικών με λίγους ασθενείς.

Όλα δείχνουν πως η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις «αντοχές» του ΕΣΥ, ειδικά όταν οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων το επόμενο δεκαπενθήμερο.