Aυξημένα θα είναι τα μέτρα της τροχαίας στην Κρήτη, εν όψει των ημερών του Πάσχα για την ασφάλεια των οδηγών στους δρόμους.
Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης από την Τροχαία.
Κλιμάκια της Τροχαίας βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και αλκοολόμετρα στους οδηγούς.
Σκοπός των μέτρων είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.
«Ειδικά αυτές τις μέρες που αναμένεται μεγάλη κίνηση στους δρόμους μας οι πολίτες πρέπει να τηρούν τον ΚΟΚ», δήλωσε ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης.
Το σύνολο του προσωπικού θα βρίσκεται σε επιφυλακή, με ελέγχους να διενεργούνται σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου όλης της Κρήτης αλλά και του ΒΟΑΚ.
«Έχει διαπιστωθεί από στατιστικά στοιχεία ότι παραβάσεις όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα, οι αντικανονικές προσπεράσεις, η μη χρήση κρανους και ζώνης ασφαλείας, είναι υπεύθυνες για τροχαία ατυχήματα», σημείωσε η διοικήτρια της Τροχαίας ΒΟΑΚ Ελένη Παπαθανασίου και κάλεσε τους οδηγούν να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά αυτές τις μέρες.
Επίσης τόνισε ξεκαθάρισε πως δε θα υπάρξει ανοχή στις επικίνδυνες παραβάσεις.
Ενημερωτική δράση από την τροχαία πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη και στους δρόμου των Χανίων.
Σύμφωνα με τη διοικήτρια τροχαίας Χανίων, Ευστρατία Κουλαρά, θα διενεργούνται σε κομβικά σημεία της πόλης, που συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα, όπως και στην είσοδο και έξοδο της πόλης.