Αθώες κρίθηκαν από το μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων οι τέσσερις νηπιαγωγοί του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων που είχαν μηνυθεί από γονέα επειδή στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος και της ενασχόλησης τους με την ενότητα «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις ανθρώπινες σχέσεις»ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, το παιδί του υπέστη ψυχολογικό τραύμα, ενώ ανέφερε ότι η αυτού του είδους η διδασκαλία, δεν ταιριάζει με τις ηθικές του αρχές. 

Η εισαγγελέας από την πλευρά της, τόνισε ότι τα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι απαραίτητα για τα παιδιά, δεδομένου ότι παρατηρείται αύξηση ανάλογων κακοποιήσεων το τελευταίο διάστημα, με την πρότασή της να είναι αθωωτική για τις τέσσερις νηπιαγωγούς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης η εκπαιδευτική κοινότητα αισθάνεται δικαιωμένη από την απόφαση της έδρας. Παράλληλα, όπως ανέφερε στάθηκαν από την πρώτη στιγμή το πλάι των εκπαιδευτικών στηρίζοντας των αγώνα τους και αναγνωρίζοντας ότι οι εκπαιδευτικές προσεγγίσεις χρήζουν επιστημονικής ορολογίας. Κλείνοντας, κάλεσε τους γονείς να σταθούν και εκείνοι στο πλάι των εκπαιδευτικών και να τους δείξουν εμπιστοσύνη.