Κρήτη: 55 νεκροί στην άσφαλτο από την αρχή του έτους

Πρέπει να διαβάσετε

Στους 55 ανέρχονται, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, οι νεκροί στους δρόμους του νησιού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων ΕΣΥΠΡΟΤΑ Γιάννη Λιονάκη, ενώ πέρυσι τα θύματα της ασφάλτου ήταν 49.

Σύμφωνα με τον κ. Λιονάκη η Κρήτη είναι στη δεύτερη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο μετά τη Ρόδο στην λίστα των νεκρών της ασφάλτου και στις πέντε πρώτες θέσεις στα περιφερειακά διαμερίσματα στην Ευρώπη.

Ο ίδιος δήλωσε για το θέμα στο Creta24: «Ο προσδιορισμός των τροχαίων παγκοσμίως και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, γίνεται με αναφορά θανάτων ή τροχαίων συμβάντων, γενικότερα, ανά εκατομμύριο πληθυσμού της κάθε χώρας, της κάθε περιοχής. Έτσι λοιπόν θέλοντας να δούμε τα ευρωπαϊκά δεδομένα θα δούμε ότι την περυσινή χρονιά έκλεισε η Ευρώπη με 51 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. H Ελλάδα είχε 63 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. Η Κρήτη  76 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.  Ενώ με τους δύο ανθρώπους που σκοτώθηκαν χθες η αναφορά είναι: Τα Χανιά έχουν 111 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, στους 170 χιλιάδες πληθυσμού  δηλαδή έχουμε 19 νεκρούς. Το Ρέθυμνο στους 97 χιλιάδες που είναι ο πληθυσμός έχουμε 9 νεκρούς, δηλαδή 93 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. Στο Ηράκλειο στους 338 χιλιάδες που είναι ο πληθυσμός, έχουμε 24 νεκρούς, αλλά έχουμε 71 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων. Στο Λασίθι με 75 χιλιάδες πληθυσμό έχουμε 3 νεκρούς, δηλαδή 39 νεκρούς – πολύ κάτω από το μέσο όρο- ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Αυτή τη στιγμή χωρίς να έχει φύγει ο χρόνος έχουμε 80 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων ή 8 νεκρούς ανά 100 χιλιάδες στην Κρήτη. Είναι ένα υπερβολικά υψηλό νούμερο , είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά τη Ρόδο στη χώρα και είναι στα πέντε πρώτα περιφερειακά διαμερίσματα  στην Ευρώπη. Αυτή την ώρα είμαστε στην τέταρτη θέση. Πρέπει να παρακολουθούμε το θέμα έτσι για να έχουμε μια σύγχρονη εικόνα και να ξέρουμε τί γίνεται».

Ένας 44χρονος και ένας 80χρονος τα τελευταία θύματα τροχαίου στην Κρήτη

Δύο είναι τα θύματα του φοβερού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το Σάββατο στην Κρήτη από το οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά δύο ακόμη άτομα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στη Μεσαρά και στο ένα όχημα επέβαινε o 80χρονος Nίκος Μαθιουδάκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά μία γυναίκα 76 ετών. Ο άτυχος ηλικιωμένος, ο οποίος ήταν πατέρας αστυνομικού που υπηρετεί στο Ηράκλειο, ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου με συνοδηγό την 76χρονη και κινούνταν στο ρεύμα από Τυμπάκι προς την Αγία Γαλήνη.

Στο δεύτερο όχημα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, δηλαδή από Αγία Γαλήνη προς Τυμπάκι επέβαινε ο 44χρονος Γιώργος Μαρινάκης που σκοτώθηκε και συνοδηγό μια 33χρονη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά. Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά.

Από την αστυνομία ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως η λήψη αίματος  για να διαπιστωθεί εάν οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ ερευνάται εάν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Οι οδηγοί που έχασαν τη ζωή τους είχαν διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας.

Ο 80χρονος καταγόταν από τον Πλάτανο Αμαρίου και ο 44χρονος από το Σπήλι Ρεθύνου και σύμφωνα με πληροφορίες διατηρούσε επιχείρηση στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα