Κριστόφ Γκαλτιέ: Αφέθηκε ελεύθερος ο γιος του, παραμένει υπό κράτηση ο προπονητής της Παρί

Πρέπει να διαβάσετε

Παραμένει υπό κράτηση στη Νίκαια ο Κριστόφ Γκαλτιέ.

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν που τα έχει βρει σε όλα για να αποχωρήσει από το κλαμπ συννελήφθη την Παρασκευή (30.6) κατηγορούμενος για ρατσισμό.

Μαζί του συννελήφθη και ο υιοθετημένος γιος του Τζον Βάλοβιτς-Γκαλτιέ, ο οποίος όμως αφέθηκε νωρίς το απόγευμα ελεύθερος αφού δεν προέκυψε κατηγορία εις βάρος του.

Ο Βάλοβιτς εργάζονταν ως αθλητικός διευθυντής στη Νις όταν ο πατέρας του ήταν προπονητής της.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο άλλοτε συνεργάτης του Κριστόφ Γκαλτιέ και πρώην αθλητικός διευθυντής της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ, κατηγόρησε μέσω email τον προπονητή της Παρί για ρατσιστικές δηλώσεις.

Αυτό που υποστηρίζει είναι πως ο Γκαλτιέ εναντιώθηκε στην απόκτηση παικτών βάσει του χρώματος και της θρησκείας τους, καθώς δεν επιθυμούσε να έχει στην ομάδα μεγάλο αριθμό μαύρων και Μουσουλμάνων ποδοσφαιριστών.

Για αυτό τον λόγο οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και κρατείται.

Το επίμαχο email που έστειλε ο Φουρνιέ σε μέλος της διοίκησης της Νις

«Ο Κριστόφ Γκαλτιέ μπήκε στο γραφείο και χαιρέτισε τον γιο του, ο οποίος μου είπε: ”Μπορείς να τσεκάρεις με τον πατέρα μου αυτό που σου είπα;”. Τον ρώτησα λοιπόν κι εκείνος μου το επιβεβαίωσε, λέγοντάς μου δηλαδή ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη την πραγματικότητας της πόλης και ότι δεν πρέπει να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους στην ομάδα.

Μου είπε ότι ”χθες το βράδυ πήγα σε ένα εστιατόριο κι όλοι μού έλεγαν πως έχουμε μια ομάδα από μαύρους”. Μετά πρόσθεσε: ”Ζουλιέν, πρέπει να συνειδητοποιήσεις σε ποια πόλη είμαστε, είμαστε στην πόλη του Ζακ Μεντεσέν (εμβληματικός πρώην δήμαρχος της Νίκαιας) και η ομάδα μας δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλει ο κόσμος, όπως δεν ανταποκρίνεται και σε αυτό που θέλω εγώ”.

Δεν προέβαλε κανένα αθλητικό επιχείρημα, αλλά μόνο τη θρησκεία και το χρώμα».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα