Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2025
25.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση προσβασιμότητας παραλιών και για το Δήμο Βιάνου

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με την Υπουργό Τουρισμού ενημερώθηκε για την ένταξη του έργου «Δημιουργία Προσβάσιμων Παραλιών του Δήμου Βιάνου», συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 249.893,12 ευρώ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο του Δήμου Βιάνου, στο πλαίσιο της δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery and Resilience Facility – RRF) και αφορά στις παραλίες ΤΕΡΤΣΩΝ, ΚΑΣΤΡΙΟΥ, ΑΡΒΗΣ και ΣΥΝΔΩΝΙΑΣ.

Για την παραπάνω δράση, ο Δήμος Βιάνου είχε υποβάλει αίτηση ενίσχυσης από το Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο στη συνέχεια ζήτησε συμπληρωματικές διευκρινίσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τον ενδιαφερόμενο Δήμο και στη συνέχεια εκδόθηκε η απαραίτητη απόφαση χρηματοδότησης του έργου.

Αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί και για τους Δήμους Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη για το Δήμο Βιάνου, καθώς επίσης και για τους άλλους Δήμους του Νομού μας, που θα αναβαθμίσει την προσβασιμότητα στις παραλίες της περιοχής, προς όφελος της Κοινωνίας. Για να μπορούν να τις χαίρονται όλοι οι συμπολίτες μας, χωρίς αποκλεισμούς ή περιορισμούς. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη για το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε τόσο για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου όσο και για την τεράστια προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος του Ηρακλείου και όλης της Κρήτης, καθώς και για το σημαντικότατο θετικό οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο που αφήνει  με το πλούσιο έργο της στον τόπο μας».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα