Κόμβος Νέας Αλικαρνασσού: Αλλάζει ο σχεδιασμός μετά το κυκλοφοριακό χάος – Θα γίνει νύχτα η ασφαλτόστρωση

Πρέπει να διαβάσετε

Αλλάζει ο σχεδιασμός του έργου ασφαλτόστρωσης στον κόμβο Νέας Αλικαρνασσού μετά το χθεσινό κυκλοφοριακό χάος στην πόλη, αφού τα έργα «μπλόκαραν» πολλές βασικές οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κύμα αντιδράσεων από πολίτες και επαγγελματίες.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα εκτέλεσης των έργων, πραγματοποιείται ασφαλτόστρωση από 8:30 πρωί έως 6 το απόγευμα στην οδό Μιλτιάδη Καράτζη (πρώην Μαυσώλου) στο σημείο όπου διασταυρώνεται με τη λεωφόρο Στ. Καζαντζίδη και για τμήμα 50 μέτρων και το τμήμα αυτό θα είναι κλειστό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, οι οδηγοί που θέλουν να κατευθυνθούν προς ΒΙΠΕΗ, ερχόμενοι από Ηράκλειο και λιμάνι, θα εξυπηρετούνται από τη λεωφ. Στ. Καζαντζίδη και μέσω του κόμβου Καλλιθέας. Αντίστοιχα όσοι θέλουν να κατευθυνθούν από ΒΙΠΕΗ προς Ηράκλειο και λιμάνι θα το κάνουν μέσω του κόμβου Καλλιθέας και της λεωφ. Στ. Καζαντζίδη.

Σήμερα, σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας κ. Στέλιο Καρακούδη, στο σημείο βρίσκονται 14 αστυνομικοί και τροχονόμοι, οι οποίοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία σε διαφορετικά σημεία, σε διασταυρώσεις της περιοχής όπου γίνονται τα έργα, με την κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη από χθες.

Νύχτα η ασφαλτόστρωση στο δυτικό κομμάτι του έργου

Χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη. Στο τραπέζι κάθισαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Σπυριδάκης, ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου κ. Καρακούδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Συριγωνάκης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης και εξέτασαν λύσεις για τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που προκάλεσαν τα έργα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, αποφασίστηκε σήμερα τα έργα να συνεχιστούν, ενώ αύριο, Πέμπτη, οπότε και ξεκινά η ασφαλτόστρωση του δυτικού τμήματος του έργου, δηλαδή στην κάθοδο της λεωφόρου Καζαντζίδη, αυτά να εκτελεστούν νύχτα με την συνδρομή της Τροχαίας, περιπολικά της οποίας θα βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια εργαζομένων και διερχόμενων οδηγών.

Στον εισαγγελέα οι υπέυθυνοι για το έργο

Ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι υπεύθυνοι για το έργο από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε επικοινωνία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Νίκο Σπυριδάκη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαληνάς, έδωσε παραγγελία στην Τροχαία, για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ώστε να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών από αμέλεια.

Έτσι σήμερα τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με τα μέτρα που πάρθηκαν για την ομαλή εκτέλεση των έργων προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες για το χθεσινό κυκλοφοριακό «έμφραγμα».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα