Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
27.8 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Καραγιάννης από Ηράκλειο: Είμαστε στο τελικό στάδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του ΒΟΑΚ

Πρέπει να διαβάσετε

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης πραγματοπoίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης ενώ αύριο θα επισκεφτεί και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, προκειμένου να ενημερωθεί για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα Ηράκλειο – Χανιά.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά από την συνάντηση ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στην θετική γνωμοδότηση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση που αφορούσε στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το τμήμα Ηράκλειο – Χανιά.

«Πλέον ξεκινάει η διαδικασία, μπήκαμε στο τελικό στάδιο για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του ΒΟΑΚ, του μεγάλου κομματιού των 157 χλμ. από τα Χανιά στο Ηράκλειο και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις παρατηρήσεις αλλά και για τη θετική γνωμοδότηση ώστε να προχωρήσουμε το έργο» ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Κρήτη που ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ μόνο για το αρμόδιο υπουργείο. «Αυτό το σχέδιο βήμα – βήμα το υλοποιούμε αυτή τη στιγμή, βλέπουμε την πρόοδο των έργων στο Καστέλι, την αξιοποίηση στο Καζαντζάκης που θα ξεκινήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα για να προχωρήσει και αυτό το έργο. Η ολοκλήρωση, η ενοποίηση όλου του έργου του ΒΟΑΚ καθώς και τα μεγάλα αντιπλημμυρικά και έργα φραγμάτων, ξεκινώντας από τον Μπραμιανό, πηγαίνοντας στο Πλατύ και αμέσως στον Ταυρωνίτη που το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε εξελίξεις. Αυτό το σχέδιο το υπηρετούμε με συνέπεια, με συστηματική και μεθοδική δουλειά και σε αυτό θέλουμε δίπλα μας την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα