test

Καπουτζίδης για ομόφυλα ζευγάρια: «Θέλουμε την ισονομία – Σε σωστή κατεύθυνση όσα είπε ο Μητσοτάκης»

Πρέπει να διαβάσετε

Στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναφέρθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Στο τέλος της ημέρας, αυτό το οποίο πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο προχωράει και είναι ένα ζήτημα το οποίο φαίνεται ότι θέλει να το προχωρήσει γρήγορα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα» δήλωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σχετικά με όσα είπε στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ανέφερε επίσης το παράδειγμα του πρωθυπουργού για το ομόφυλο ζευγάρι με παιδί, το οποίο κινδυνεύει να μεταφερθεί σε ίδρυμα εάν η μητέρα του που πάσχει από καρκίνο, φύγει από τη ζωή, γιατί νομικά η σύντροφός της δεν είναι γονιός του παιδιού. Με την επισήμανση ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από το ότι όλα έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης» ο κ. Καπουτζίδης τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η ισονομία.

«Υπάρχουν οικογένειες – γιατί ξεκίνησε από αυτές τις οικογένειες – οι οποίες ειλικρινά ταλαιπωρούνται 15, 16, 17, 18 χρόνια περιμένοντας ένα χαρτί το οποίο να μπορεί να καλύψει το παιδί τους. Και να καλύπτει και τους ίδιους. Και αυτή τη στιγμή αυτό το χαρτί φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ποτέ. Αυτό είναι η νούμερο ένα είδηση και το πιο σημαντικό από αυτά που συνέβησαν χθες» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είναι σε σωστή κατεύθυνση όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. «Στο τέλος της μέρας, δηλαδή, αυτό μετράει. Μπορεί να περίμενα να ακούσω κάτι παραπάνω ή κάτι καλύτερο ή έναν λόγο πιο υποστηρικτικό για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και έχουμε ακούσει πολλές χυδαιολογίες, πολλές βρισιές, πολλά υποτιμητικά, πολλά προσβλητικά και πολλά μειωτικά σχόλια από πολύ κόσμο το τελευταίο διάστημα και ήλπιζα λίγο να βοηθήσει στο να μπει ένα τέλος σε αυτό. Ίσως βέβαια επειδή ήταν κάπως μετριοπαθής και ήρεμος, ίσως να βοηθήσει τελικά και να θέλησε να ρίξει τους τόνους και είπε κιόλας ότι σκοπός είναι να συνεννοηθούμε. Άρα, μπορεί και τελικά με μια δεύτερη ανάγνωση να το πετύχουμε και αυτό» προσέθεσε.

«Δεν πάμε να αλλάξουμε τη φύση»

«Και να πούμε και κάτι άλλο, επειδή ακούμε πολλές φορές η φύση λέει αυτό, λέει το άλλο. Εδώ δεν πάμε να αλλάξουμε τη φύση, δεν θα πάει κανένας με τον σύντροφό του και θα πει γεια σας, έχουμε δύο σπερματοζωάρια, θέλω να κάνουμε παιδί. Με ένα σπερματοζωάριο και ένα ωάριο γίνεται πάντα το παιδί. Αυτό δεν θα αλλάξει. Αυτό ορίζει η φύση και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται. Η φύση όμως δεν δημιούργησε τον γάμο. Ο γάμος είναι ένα κατασκεύασμα το οποίο το έφτιαξε ο άνθρωπος και φτιάχνοντάς το αποφάσισε κάποιους ανθρώπους να τους αποκλείσει από αυτό» ήταν τα λόγια του Γιώργου Καπουτζίδης.

Η ισονομία, τόνιζε είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. «Δεν το θέλουν οι άνθρωποι οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι τον γάμο γιατί ντε και καλά θέλουν όλοι να πάνε να παντρευτούν. Την ισονομία θέλουμε. Όταν με αντιμετωπίζεις, όταν μου δίνεις λιγότερα δικαιώματα ως άνθρωπο, πάει να πει ότι με αντιμετωπίζεις ως έναν κατώτερο πολίτη. Και αν με αντιμετωπίζεις εσύ ως κράτος ως κατώτερο πολίτη, δίνεις το ΟΚ και στους πολίτες σου να με αντιμετωπίζουν ως κατώτερο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Βρισιές, χυδαιότητες, επιθέσεις, δολοφονικές επιθέσεις, όλα αυτά προκύπτουν επειδή το ίδιο το κράτος μας έχει τοποθετήσει στη βήτα κατηγορία πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Καπουτζίδης.

Στο πολιτικό σκέλος του ζητήματος, ο κ. Καπουτζίδης ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο, προοδευτικά κόμματα τα οποία έχουν προωθήσει τέτοια θέματα στην ατζέντα τους τελικά να μην υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα έρθει, την ώρα που υπάρχουν αρκετές διαφωνίες εντός της ΝΔ.

Από τα ακροδεξιά δεν χρειαζόμαστε ψήφο

«Δεν είναι σωστό αυτό καθόλου και πρέπει να βοηθήσουμε τον Πρωθυπουργό. Και όντως ο Πρωθυπουργός έχει πρόβλημα μέσα στο κόμμα του και το μπράβο που του αξίζει είναι, μπορεί εγώ να φάνηκα λίγο λιγότερο ενθουσιώδης στην αρχή για αυτά που άκουσα, ότι μολονότι γνωρίζει ότι έχει πρόβλημα μέσα στο κόμμα του, ωστόσο το προχωράει. Όλοι πρέπει να το ψηφίσουν. Πρέπει να συνεργαστούν τα κόμματα και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτό. Και είναι πολύ σημαντικό να το ψηφίσουν όλοι και θα συμπεριλάβω και το ΚΚΕ. Υπάρχουν τρία ακροδεξιά κόμματα, δεν τα χρειαζόμαστε. Εγώ ειδικά δεν θέλω καθόλου την ψήφο τους. Πραγματικά καθόλου, να πούνε όχι, δεν με αφορά καθόλου. Θα ντραπώ αν γυρίσει κάποιος και πει ναι. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να συνεργαστούν. Πρέπει να κατανοήσουν ότι πάνω από μικροπολιτικά συμφέροντα, πάνω από ποσοστά, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, μιλάμε για την αξιοπρέπεια. Μιλάμε για τα πράγματα τα οποία έχουν στερηθεί, σημαντικά πράγματα, ουσιώδη, οξυγόνο για έναν άνθρωπο και που στερείται ο ΛΟΑΤΚΙ Έλληνας πολίτης αυτά τα πράγματα και πρέπει να ψηφίσουν Ναι. Ούτως ή άλλως, όπως συνηθίζω να λέω, η σημαία μας είναι πολύχρωμη, η ΛΟΑΤΚΙ σημαία που έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, οπότε χρειαζόμαστε όλα τα χρώματα και το πράσινο και το μπλε και το κόκκινο, το πορτοκαλί και όλα» ανέφερε ο κ. Καπουτζίδης.

Σχετικά με την επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Πρωθυπουργό το συγκεκριμένο ζήτημα, στην οποία αναφέρθηκε δημόσια πρόσφατα ο κ. Καπουτζίδης, επισήμανε πως όπως ξεκίνησε ο λόγος του κ. Μητσοτάκη χθες για το συγκεκριμένο ζήτημα, ήταν «σαν συνέχεια αυτής της συζήτησης».

«Γιατί στην ουσία, αυτό το οποίο είχαμε συζητήσει από τότε, είχε πει ότι αυτό θα ήθελα όντως να το κάνω στη θητεία μου. Και από τότε ακόμα φαινόταν ότι γνώριζε τα ζητήματα και φαινόταν από τότε ακόμα ότι είχε ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα με τις οικογένειες και τα παιδιά που υπήρχαν ήδη. Στην ουσία, ήταν, έτσι όπως ξεκίνησε ο λόγος του, σαν συνέχεια αυτής της συζήτησης. Δεν με κάλεσε για να τον συμβουλεύσω. Δεν είμαι σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Είχα κάνει ένα ερώτημα κάποτε, γιατί είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα και από μόνος του θέλησε να μου απαντήσει» περιέγραψε καταλήγοντας.

Πηγήnewsit.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα