Χιονοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης, με τον «Λέανδρο» να έχει «ντύσει στα λευκά» το Οροπέδιο Λασιθίου.

Το «λευκό πέπλο» έχει σκεπάσει ακόμα και τον κάμπο. Ενώ τα σχολεία το πρωί άνοιξαν κανονικά, τελικά πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν καθώς ξεκίνησε ισχυρή χιονόπτωση.

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων:

«Λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού και της έντονης χιονόπτωσης από τις 11:00 π.μ., εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται μόνο για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις και επισημαίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στα επιβατικά οχήματα ή με οχήματα 4×4.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον Αυχένα Αμπέλου και στην περιοχή Πατέρα Σελιά στο Μέσα Λασίθι.

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19) και παρακαλούμε όπως ακολουθείτε ΠΙΣΤΑ τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας».

Κλειστά σχολεία και λευκό τοπίο και στα Ανώγεια

Ο «Λέανδρος» επισκέφθηκε τα Ανώγεια. Λόγω των χιονοπτώσεων τα σχολεία σήμερα παρέμειναν κλειστά.

Χιόνια και στον Ομαλό

Στα «λευκά» ντύθηκε και ο Ομαλός. Στις Πρασές και στα Μεσκλά καταγράφονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Φωτογραφίες Ανώγεια - Ψηλορείτης: anogi.gr
Φωτογραφίες Ομαλός: zarpanews.gr