Κλειστά παραμένουν σχολεία και τμήματα σχολείων και στην Κρήτη, τόσο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί, όσο όμως και λόγω της κακοκαιρίας.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, αν και το πρωί τα σχολεία άνοιξαν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, αποφασίστηκε τελικά η αναστολή λειτουργίας τους λόγω της χιονόπτωσης, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και αύριο.

«Συνιστούμε σε όλο τον κόσμο να αποφύγει τις άσκοπες μετακινήσεις», επεσήμανε ο κ. Στεφανάκης καθώς στο οροπέδιο σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις.

«Σημειώνονται έντονα φαινόμενα ακόμα και μέσα στον κάμπο. Θα ντυθεί στα λευκά το σύνολο του Οροπεδίου», πρόσθεσε ο κ.Στεφανάκης.

Τα έντονα φαινόμενα έχουν θέσει σε κατάσταση «συναγερμού» τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

«Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι σε ετοιμότητα. Είμαστε σε συντονισμό με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Κλειστά σχολεία και στα Ανώγεια

Δριμύ κρύο, συνθήκες παγετού και πυκνή χιονόπτωση επικρατούν στα Ανώγεια. Τα σχολεία, λόγω της χιονόπτωσης, έκλεισαν και η επαναλειτουργία τους την Τρίτη θα κριθεί ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

«Υπάρχει πυκνή χιονόπτωση. Τα σχολεία έκλεισαν και ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων θα αποφασιστεί αν θα λειτουργήσουν ή όχι την Τρίτη. Είμαστε σε ετοιμότητα από το Σάββατο για να αντιμετωπίσουμε τυχόν έκτακτες καταστάσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Αναστολή λειτουργίας σχολικών τμημάτων λόγω κορωνοϊού

Κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς, είναι το 52ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, όπως σας ενημέρωσε το Creta24, τμήμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας, καθώς και τμήμα σχολείου στην Ψαρή Φοράδα.