Ισόβια σε Σλοβάκο για τη δολοφονία 23χρονης εγκύου

Πρέπει να διαβάσετε

Ένας 33χρονος Σλοβάκος καταδικάστηκε από δικαστήριο στο Δουβλίνο σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία μιας νεαρής εγκύου, ενώ εκείνη έκανε τζόκινγκ, υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα το 2022.

Ο Γιόζεφ Πούσκα, ο οποίος έφθασε στην Ιρλανδία πριν από περίπου 10 χρόνια, κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το σώμα των ενόρκων πριν από μία εβδομάδα.

Η Άσλινγκ Μέρφι, 23 ετών, βρέθηκε νεκρή τον Ιανουάριο του 2022 στις όχθες του καναλιού του Τάλαμορ, στο δυτικό Δουβλίνο, όπου είχε πάει να κάνει τζόκινγκ. Η νεαρή γυναίκα είχε δεχθεί 11 μαχαιριές στον λαιμό.

Δείγμα DNA που είχε περισυλλεχθεί από τα νύχια της ανήκε στον Γιόζεφ Πούσκα. Στο παραπάνω στοιχείο προστέθηκαν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καθιστώντας συντριπτικές τις αποδείξεις σε βάρος του κατηγορουμένου, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή.

Ωστόσο ο 33χρονος άνδρας, πατέρας πέντε παιδιών, δήλωσε αθώος κατά την έναρξη της δίκης του στο Δουβλίνο, πριν από σχεδόν ένα μήνα.

jozef_puska

Ημέρες μετά τον φόνο, ο Σλοβάκος υπήκοος είχε ομολογήσει στους ερευνητές ότι είχε σκοτώσει τη Μέρφι. Κατόπιν, κατά τη σύλληψή του, ανακάλεσε, λέγοντας πως δεν θυμόταν αυτή την ομολογία και δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με τη δολοφονία.

Υποστήριξε τότε ότι ένας κουκουλοφόρος τούς είχε επιτεθεί και ότι εκείνος είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το θύμα.
Εντούτοις, ο Πούσκα αναγνώρισε ότι είπε ψέματα στην αστυνομία πολλές φορές και ο δικαστής ευχαρίστησε τους ενόρκους, καθώς «δεν έχασαν περισσότερο χρόνο με τους παραλογισμούς του».

Ο Πούσκα δεν είχε ποινικό μητρώο στη Σλοβακία, ούτε είχε απασχολήσει ποτέ την αστυνομία στην Ιρλανδία.

Η δολοφονία της Άσλινγκ Μέρφι συγκλόνισε την Ιρλανδία και τη γειτονική Μεγάλη Βρετανία, δεδομένου ότι πολλές γυναίκες είχαν δολοφονηθεί σε δημόσιους χώρους τους προηγούμενους μήνες, μεταξύ άλλων η Λονδρέζα Σάρα Έβεραρντ από έναν αστυνομικό, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα