Ηράκλειο: Ξεκινάει το ταξίδι ζωής για το επτά μηνών βρέφος μετά το ρεπορτάζ του Creta24

Πρέπει να διαβάσετε

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, αφότου δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ του Creta24, για τον «Γολγοθά» οικογένειας από το Ηράκλειο, που ήταν στο…περίμενε, προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τον ΕΟΠΥΥ και να ξεκινήσει άμεσα το ταξίδι ζωής για το επτά μηνών παιδί τους που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο Οργανισμός «άναψε» και επισήμως το πράσινο φως, προκειμένου η οικογένεια να αναχωρήσει για το Λονδίνο.

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού, που από τους πρώτους μήνες της ζωής του, καλείται να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ανέφερε μιλώντας στο Creta24, ότι αμέσως μετά τη δημοσίευση του προβλήματός τους από όλα τα μέσα του Ομίλου CRETA, ο ΕΟΠΥΥ έδρασε άμεσα και έτσι έχουν μείνει μόνο ελάχιστες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, ώστε να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για την χειρουργική επέμβαση του μικρού παιδιού.

Το χρονικό της αναμονής από τον ΕΟΠΥΥ για το ταξίδι ζωής του επτά μηνών βρέφους

Το παιδί έχει γεννηθεί με σοβαρή καρδιοπάθεια και τους τελευταίους τρεις μήνες, νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Αθήνας. Είναι ενδεικτικό πως ήδη, το  μικρό κοριτσάκι έχει χειρουργηθεί δυο φορές και οι γιατροί, έχουν καταστήσει σαφές, πως μόνο στο Λονδίνο μπορεί να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας με εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση.

Όμως, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, το υψηλό κόστος για την θεραπεία και η γραφειοκρατία, αποτελούν εμπόδια στο να «τρέξουν» οι διαδικασίες. Σύμφωνα με την μητέρα του παιδιού, οι γιατροί στο Λονδίνο, ζητούν το ποσό των 420.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την χειρουργική επέμβαση, τη νοσηλεία και τη θεραπεία του μικρού κοριτσιού.

Αν και ο ΕΟΠΥΥ είχε συνεδριάσει από την Τρίτη 24 Ιανουαρίου και το θέμα εξετάστηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, μέχρι και νωρίς το πρωί της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου, η οικογένεια δεν είχε επίσημη και έγγραφη απάντηση, ότι ο Οργανισμός μπορεί να καλύψει το κόστος για το ταξίδι του βρέφους.

Όμως λίγο μετά, οι διαδικασίες από τον ΕΟΠΥΥ «έτρεξαν» και η μικρή μαχήτρια με καταγωγή από το Ηράκλειο, έχοντας στο πλευρό τους γονείς της, αναχωρεί για το Λονδίνο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα