Ηράκλειο: Σε απόγνωση γονείς βρέφους με πρόβλημα υγείας – Ο ΕΟΠΥΥ ενέκρινε τις δαπάνες αλλά τους έχει στο… περίμενε

Πρέπει να διαβάσετε

Το δικό της «Γολγοθά» ανεβαίνει οικογένεια από το Ηράκλειο, καθώς το μόλις επτά μηνών παιδί τους αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας εκ γενετής και μόνο μια εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό, μπορεί να δώσει τέλος στο μαρτύριο αυτό.

Το παιδί έχει γεννηθεί με σοβαρή καρδιοπάθεια και τους τελευταίους τρεις μήνες, νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Αθήνας. Είναι ενδεικτικό πως ήδη, το  μικρό κοριτσάκι έχει χειρουργηθεί δυο φορές και οι γιατροί, έχουν καταστήσει σαφές, πως μόνο στο Λονδίνο μπορεί να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, με εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση.

Όμως, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, το υψηλό κόστος για την θεραπεία και η γραφειοκρατία, αποτελούν εμπόδια στο να «τρέξουν» οι διαδικασίες. Σύμφωνα με την μητέρα του παιδιού, οι γιατροί στο Λονδίνο, ζητούν το ποσό των 420.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την χειρουργική επέμβαση, τη νοσηλεία και τη θεραπεία του μικρού κοριτσιού.

Αν και ο ΕΟΠΥΥ έχει συνεδριάσει από την Τρίτη 24 Ιανουαρίου και το θέμα εξετάστηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ακόμη μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια δεν έχει επίσημη και έγγραφη απάντηση, ότι ο Οργανισμός μπορεί να καλύψει το κόστος για το ταξίδι ζωής του βρέφους. Μόνο έτσι θα μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, προκειμένου το παιδί να φύγει άμεσα στο εξωτερικό. Όπως λέει η μητέρα του παιδιού στο Creta24, ανεπίσημα έχουν λάβει διαβεβαιώσεις πως ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει το κόστος για την επέμβαση, ωστόσο αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα, το ταξίδι δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Ο χρόνος κυλά δραματικά σε βάρος του μικρού κοριτσιού, που όλο αυτό το διάστημα δίνει την δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η οικογένεια του βρέφους, κάθε μέρα που περνά, ζει με την ελπίδα πως ο ΕΟΠΥΥ θα της αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε άμεσα, να αναχωρήσουν για το Λονδίνο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα