Ηράκλειο: Βρέθηκε η «χρυσή τομή» για τους πεζόδρομους στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πρέπει να διαβάσετε

Τελευταία ενημέρωση: 21.32

Στο επίκεντρο της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, βρέθηκε για ακόμη μια φορά, η κυκλοφοριακή μελέτη για το κέντρο της πόλης.

Στην αρχή της συνεδρίασης, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ηρακλείου Λευτέρης Πετράκης λέγοντας πως μετά την απόρριψη του αιτήματος για λειτουργία πιάτσας ταξί στη Λ. Καλοκαιρινού, προτείνεται να γίνει η οδός Ψαρομηλίγκων αμιγώς πιάτσα ταξί. Πρόσθεσε δε, πως έτσι θα εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό ενώ παράλληλα διατηρούνται και πεζόδρομοι στους δρόμους που έχει πραγματοποιηθεί η ανάπλαση.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως η είσοδος θα γίνεται μέσω των οδών Γιαμαλάκη, Καζαντζάκη, Μιχελιδάκη μέσω της οδού Βουρβάχων, έπειτα θα κατευθύνονται αριστερά στην οδό Βλαστού και πάλι αριστερά στην οδό Ψαρομηλίγκων. Η έξοδος δε, θα γίνεται από την οδό Βουρβάχων, 1770 και την Γιαμαλάκη.

Η πρόταση να μετατραπεί η Ψαρομηλίγκων σε μια έκταση από την οδό Βουρβάχων έως και την οδό Βλαστού, αμιγώς πιάτσα ταξί, έγινε δεκτή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος διαμόρφωσε και την τελική εισήγηση. Έτσι αποφασίστηκε, να εφαρμοστεί πιλοτικά για 4 μήνες και έπειτα να επανεξεταστεί. Εφόσον η λύση αυτή είναι λειτουργική, θα κατοχυρωθεί.  Έπειτα από τις τοποθετήσεις, όλες οι παρατάξεις ψήφισαν την κυκλοφοριακή μελέτη, με την Λαϊκή Συσπείρωση να δηλώνει «παρών».

Επίσης, υπήρξαν αναφορές για να παραχωρηθούν θέσεις στο Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί στην οδό Κορωναίου και Αρκολέοντος ενώ δεν πέρασε το ζήτημα της πεζοδρόμησης της οδού Ιδομενέως.

Ωστόσο, αναμένεται να συζητηθούν και άλλα ευαίσθητα θέματα, όπως το ζήτημα πρόσβασης των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί στη Λότζια πραγματοποιήθηκε διαπαραταξιακή συνάντηση υπό τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, το Δ.Σ του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Ν. Ηρακλείου και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, Μπάμπης Λεκάκης, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά και την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση για το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παρών στην αποψινή συνεδρίαση έδωσαν επίσης κάτοικοι της Αγίας Τριάδας οι οποίοι διαμαρτύθηκαν για τα προβλήματα της περιοχής, κάτοικοι της Φορτέτσας, αλλά και πολίτες από τα Δειλινά, οι οποίοι δήλωσαν την αντίθεση τους στην κοπή των 68 πεύκων.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα