Ηράκλειο: Κάτοικοι «μπλόκαραν» την κοπή των πεύκων στα Δειλινά

Πρέπει να διαβάσετε

Σήμερα αναμενόταν να ξεκινήσουν οι εργασίες εξυγίανσης του πευκώνα στα Δειλινά, στο Ηράκλειο, ωστόσο τα συνεργεία του δήμου Ηρακλείου που έφτασαν στο σημείο βρέθηκαν μπροστά σε κατοίκους που αντιδρούν στην κοπή των δέντρων.

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι εμπόδισαν την έναρξη των εργασιών, ενώ όπως ανέφεραν στους εργαζόμενους του δήμου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να μην υλοποιηθεί η απόφαση σύμφωνα με την οποία από το σημείο θα απομακρυνθούν 68 πεύκα.

«Η απόφαση μας βρίσκει τελείως αντίθετους γιατί θεωρούμε ότι το πράσινο είναι ένα αγαθό για τους πολίτες. Ζητούμε μα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε να σταματήσει αυτή η τακτική αφανισμού του πρασίνου. Ζητούμε να στηριχθούν, να υποστυλωθούν τα δέντρα και όχι να κοπούν», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Στον πευκώνα του Δειλινού υλοποιούμε δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού έργου αναβάθμισης του συγκεκριμένου χώρου. Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν δέντρα τα οποία έχουν προβλήματα και με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών αποφασίστηκε ότι πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν από άλλα είδη που θα φυτευτούν στις θέσεις αυτές», δήλωσε στο Creta24 η γενική γραμματέας του δήμου Ηρακλείου, Ευγενία Στυλιανού και ξεκαθάρισε πως «από την πλευρά του δήμου έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να γίνει αυτή η παρέμβαση στο συγκεκριμένο χώρο».

Τόσο οι κάτοικοι όσο και τα συνεργεία του δήμου παρέμειναν στο σημείο μέχρι περίπου τις 10 το πρωί οπότε κι αποχώρησαν, ενώ αύριο Τρίτη, αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα προσωρινής διαταγής επί του αιτήματος των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ως σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου, οι κοπές των δέντρων θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της εξυγίανσης των πευκώνων και της ανάπλασης τους.

Συνολικά στους παραπάνω χώρους θα φυτευτούν 13.436 φυτά, κυρίως αυτοφυή της Κρήτης (πόες και θάμνοι) σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη που έχει συντάξει η Υπηρεσία Πρασίνου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα