Ηράκλειο: Το φθαρμένο χαρτονόμισμα «έδειξε» τους διαρρήκτες

Ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ με χαρακτηριστική φθορά πρόδωσε τη δράση του 27χρονου και του 25χρονου από την Αλβανία που κατηγορούνται για πέντε κλοπές σε σπίτια στις Αγίες Παρασκιές και στις Πατσίδες.

Οι προαναφερθέντες είχαν καταγραφεί από κάμερες, υπήρξαν μαρτυρίες για τα ρούχα που φορούσαν όταν έκαναν τις διαρρήξεις, ενώ οι ίδιοι όταν εντοπίστηκαν δήλωσαν ψεύτικη κατοικία για να αποφύγουν την έρευνα της Ασφάλειας.

Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν τις διευθύνσεις διαμονής τους, εντόπισαν και το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το οποίο είχε κλαπεί από σπίτι όπου είχαν «χτυπήσει» και ο ιδιοκτήτης του είχε δώσει αναλυτική περιγραφή για το χαρτονόμισμα αυτό!

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση τους ξεκινά από τις 24 του Σεπτέμβρη μέχρι και 2 Οκτωβρίου και η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι ότι συγκρότησαν συμμορία που επιδιώκει την διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μία από τις περιπτώσεις, τράπηκαν σε φυγή όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, ενώ σε μία άλλη περίπτωση βρήκαν το κλειδί του σπιτιού που είχε κρύψει ο ιδιοκτήτης σε εξωτερικό χώρο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ιδιοκτήτης έλειπε καθώς είχε πάει σε έναν γάμο και οι δράστες εντόπισαν και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 10 χιλιάδων ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της αστυνομίας αναφέρεται:

«Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πέντε (5) υποθέσεων κλοπών – διαρρήξεων ( 3 τετελεσμένες και 2 απόπειρες ) Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, οι αλλοδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από την 24.09.2022 έως και 02.10.2022 είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα συνολικής χρηματικής αξίας πάνω από 11.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των αλλοδαπών σε περιοχή του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 820 ευρώ και είδη ένδυσης τα οποία φορούσαν οι δράστες κατά την τέλεση των κλοπών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα