Ένα χρηματοκιβώτιο μικρών σχετικά διαστάσεων– οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 30Χ35 σε μήκος και ύψος εξωτερικά και βάθος περίπου 25 εκατοστά- ήταν αυτό που υπήρχε στην ντουλάπα ενός υπνοδωματίου της πολυτελούς κατοικίας της 55χρονης αλλοδαπής, η οποία κατήγγειλε τη χρυσή διάρρηξη πριν λίγες ημέρες.

Η ίδια έκανε λόγο (σε δεύτερο χρόνο) για περίπου 800 με 850 χιλιάδες ευρώ που υπήρχαν σε αυτό και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες  τα χρήματα αυτά ήταν σε χαρτονομίσματα των 50 και των 100 ευρώ.

Το στοιχείο αυτό εάν ισχύει κάνει πολλούς αστυνομικούς αλλά και γείτονες της να αναρωτιούνται «πώς είναι δυνατόν να χώρεσαν τόσα χρήματα σε αυτά τα χαρτονομίσματα σε ένα τέτοιων διαστάσεων χρηματοκιβώτιο», στο οποίο μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι υπήρχαν και κάποια κοσμήματα.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ότι το χρηματοκιβώτιο δεν παραβιάστηκε, αλλά ανοίχτηκε κανονικά με το κλειδί του, το οποίο βρέθηκε στο χρηματοκιβώτιο από την ίδια. Η 55χρονη L. Z φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το κλειδί αυτό το είχε σε ένα συρτάρι.  

Τα κλειδιά

Δημοσιογραφικές πληροφορίες από κατοίκους του συγκροτήματος των πολυτελών κατοικιών αναφέρουν ακόμη ότι μέσα στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν και περίπου πέντε κλειδιά σε μπρελόκ, τα οποία η ίδια δεν αναγνώρισε, λέγοντας ότι δεν είναι δικά της.

Χθες πάντως κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία γείτονές της – οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα τουλάχιστον άτομο, το οποίο φέρεται να είπε ότι δεν διαπίστωσε την παραμικρή ύποπτη κίνηση, κάτι που ίσως θα είχε αντιληφθεί, καθώς τα σπίτια τους βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Οι έρευνες της Ασφάλειας που έχει αναλάβει την προανάκριση κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις για να ριχθεί φως στην περίεργη αυτή υπόθεση με αξιωματικούς να λένε ότι υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν.