Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας των Λυκείων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Μανώλης Αλεξάκης. 

«Σίγουρα είχαμε πολλές αμφιβολίες και επιφυλάξεις. Η πρώτη εβδομάδα πήγε καλά, με ένα μόνο κρούσμα στο σχολείο μας και στα υπόλοιπα από όσο έχω ενημερωθεί τα πράγματα δεν είναι άσχημα. Η διαδικασία του self test έχει τα αποτελέσματα της και μας βοηθάει. Ελπίζουμε ότι όλοι ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουμε. Πάντως λειτουργεί. Τα παιδιά επανήλθαν με ακόμη περισσότερη υπευθυνότητα», επεσήμανε ο κ. Αλεξάκης.

Ο κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε στο περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας διευθυντής σε σχολείο του Ηρακλείου, κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση που δέχθηκε. «Αυτό είναι κάτι που το καταδικάζουμε στο σύνολο, όλοι οι διευθυντές του νομού, όπως και οι γονείς. Είναι δυνατόν να είμαστε σε ένα χώρο που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να τηρήσουμε μέτρα που προστατεύουν εμάς και τους γύρω μας; Δέχομαι ότι κάποιοι συμπολίτες μας έχουν διαφορετική άποψη αλλά δεν γίνεται σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε ένα θεσμό που λειτουργεί με κανόνες και όρους, να υπάρχουν τέτοιες πράξεις. Είναι αδιανόητες. Ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν γονέας μαθητή του σχολείου. Τέτοιες συμπεριφορές μας προβληματίζουν υπό την έννοια ότι κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει το χώρο του σχολείου που πρέπει να προστατεύεται».