Το περιστατικό που αποκάλυψε το Creta24, με τη μήνυση σε βάρος διευθυντή υποδιευθυντή και καθηγήτριας του 1ου ΕΠΑΛ, για τα self test δεν ήταν το μοναδικό στο νομό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τέσσερα Λύκεια, μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο όπου κατατέθηκε μήνυση, υπήρξαν γονείς μαθητών που κατέθεσαν μία αίτηση ζητώντας τα παιδιά τους να συμμετέχουν κανονικά στα μαθήματα χωρίς να κάνουν self test.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο έγγραφο που κατέθεσαν, που είναι το ίδιο και στα 4 σχολεία, παρουσιάζουν μία σειρά από νομικά επιχειρήματα ζητώντας να επιτραπεί η είσοδος των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς βεβαίωση αρνητικού self test.

Σε όλες πάντως τις περιπτώσεις οι διευθυντές δεν επέτρεψαν την είσοδο των μαθητών χωρίς τη σχετική βεβαίωση που ορίζει ο νόμος.

Μετά τη μήνυση και επίθεση στο διευθυντή

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 1ο ΕΠΑΛ, υπήρξε ένα ακόμη περιστατικό, πέραν τη μήνυσης, με έναν άνδρα να επιτίθεται στον διευθυντή του σχολείου, με τον τελευταίο να καταλήγει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής του σχολείου εντόπισε χθες μέσα στο σχολικό συγκρότημα έναν εξωσχολικό και του ζήτησε να αποχωρήσει από το σχολείο.

Σήμερα το πρωί στο σχολείο εμφανίστηκε ο γονέας του νεαρού ο οποίος επιτέθηκε στον διευθυντή με τον δεύτερο να καταλήγει στο νοσοκομείο.