Ηράκλειο: «Στήθηκε σε λάθος σημείο» λένε οι κάτοικοι στον Αγ. Ιωάννη Χωστό για τον δεύτερο κυκλικό κόμβο – Τι ζητούν

Πρέπει να διαβάσετε

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στον Αι Γιάννη Χωστό, εκεί που η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, τοποθέτησε το Σάββατο τον δεύτερο προσωρινό κυκλικό κόμβο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Ιωάννη Χωστού Μενέλαος Καρακωνσταντάκης, σημείωσε πως το εν λόγω εγχείρημα ήταν ξαφνικό καθώς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στους κατοίκους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα. «Τελικά στήθηκε σε λάθος σημείο, τουλάχιστον για αρχή».

Όπως εξήγησε ο κ. Καρακωνσταντάκης, ο κόμβος κόβει τη ροή της κίνησης για ακόμη μια φορά, καθώς η κίνηση αποκόπτεται σε ακόμη δύο σημεία. «Ο κόμβος, επειδή το μελετήσαμε λίγο, έπρεπε να είναι προς τα μέσα ώστε να μπορεί να γίνεται η κίνηση από τους κατοίκους και να υπάρχει μια άλλη διέξοδος για ανθρώπους που έρχονται από το Κορακοβούνι και της άλλης περιοχής στην οδό Μπακογιάννη, που να μπορούν να κατευθυνθούν προς τις Μαλάδες».

Πρόσθεσε δε, πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την Περιφέρεια αντιθέτως λίγο πριν από την τοποθέτηση του κόμβου, προηγήθηκε συνάντηση με επιχειρηματίες της περιοχής. «Με τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής δεν συναντήθηκε κανείς, γνωρίζαμε τα σχέδια που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα για χρηματοδότηση από μελέτες που ήταν από προηγούμενο Περιφερειάρχη, που είναι εντελώς διαφορετικά, δίνουν μια εναλλακτική αλλά όχι αυτό που έγινε σήμερα».

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του διοικητή της Τροχαίας Στέλιου Καρακούδη, του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής και κατοίκων. 

«Σε μία πρώτη συνάντηση που έγινε σήμερα το πρωί, είπαν ότι θα δοθεί μια παράταση μιας εβδομάδας να δουν αν συνηθιστεί από τους πολίτες, είναι αρκετό το διάστημα της ταλαιπωρίας, τώρα από εκεί και πέρα θα συναντηθούμε εκ νέου τη Δευτέρα», τόνισε ο κ. Καρακωνσταντάκης και συμπλήρωσε: «Εμείς συναντηθήκαμε και με τον Διοικητή της Τροχαίας και με τους τροχονόμους και δεν το σκεφτήκαμε μόνοι μας, είναι μια έσχατη λύση για να σταματήσει η μεγάλη ταλαιπωρία».

Σύμφωνα με τον κ. Καρακωνσταντάκη, τη Δευτέρα εάν κάποιος επιχειρούσε να διαβεί το εν λόγω σημείο, χρειαζόταν περίπου 45 λεπτά! «Ήταν πολύ ξαφνικό, το ακούσαμε το Σάββατο από τα ΜΜΕ, δεν υπήρξε κάποια συνάντηση ή ενημέρωση πριν. Εμείς εγκλωβιστήκαμε στην περιοχή γιατί και στην κάτω πλευρά του δρόμου, μπλόκαρε η Ευαρέστου με μεγάλα αυτοκίνητα, δεν υπήρχε έξοδος».

Κλείνοντας, ο κ. Καρακωνσταντάκης σημείωσε πως μέχρι την Τετάρτη πρέπει να βρεθεί μια λύση. «Δε νομίζω ότι ο κόσμος θα αντέξει παραπάνω και νομικά αν κινηθούμε η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα, δεν έχουμε πολλές άμεσες λύσεις. Το να κλείσουμε τους δρόμους για διαμαρτυρία θα είναι χειρότερο για τον κόσμο, είναι και οι επιχειρήσεις εδώ, είναι δύσκολο. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι λύσεις πρέπει να δίνονται για να βελτιώσουμε την κατάσταση όχι για να την επιδεινώνουμε».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα