334 συμβασιούχους εργαζόμενους, Υπηρεσίας Καθαριότητας

Στις 3 Ιουνίου κρίνεται το μέλλον της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, οπότε και οι δεκάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην εργασία τους με δικαστικά μέτρα.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη ο Αντιδήμαρχος Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, αν τελικά οι συμβασιούχοι δεν καταφέρουν να παραμείνουν στην εργασία τους, τότε θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και την Υπηρεσία Καθαρότητας η οποία θα αποδεκατιστεί, την ώρα μάλιστα που οι ανάγκες στην πόλη αυξάνονται.

Μετά από 2 χρόνια περιορισμών, η πόλη έχει επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς ενώ και η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαβά στον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την αποκομιδή απορριμμάτων στο κέντρο με ραντεβού, έχει ανταποκριθεί η πλειοψηφία των πολιτών και των επιχειρηματιών, ωστόσο ακόμα και αυτές οι λίγες εξαιρέσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν είναι αρκετές για να χαλάνε το στοίχημα του «καθαρού κέντρου».

Ο κ. Βαρδαβάς σημείωσε πως η υπηρεσία με την ορθή διαχείριση του εργατικού δυναμικού που διαθέτει αλλά και με τον συνεχή εκσυγχρονισμό του στόλου της προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πόλης.

Ωστόσο φαινόμενα όπως οι ανεξέλεγκτες χωματερές που συνεχίζουν να «ξεφυτρώνουν», όχι μόνο εξαντλούν το προσωπικό, αλλά επιβαρύνουν και τους πολίτες καθώς από τα δημοτικά τέλη πληρώνονται και οι επιπλέον δαπάνες που προκύπτουν για τον καθαρισμό τους.

Ο κ. Βαρδαβάς κάλεσε τους δημότες να συμμορφώνονται με τον κανονισμό καθαριότητας, να καλούν την υπηρεσία καθαριότητας η οποία δίνει λύσεις για την διαχείριση όλων των ειδών των απορριμμάτων και μέσα από την καθημερινή τους συμπεριφορά να δείχνουν τον σεβασμό τους προς την πόλη τους, ώστε αυτό να μιμούνται και οι επισκέπτες της.

Τέλος επανέλαβε πως τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι αυστηρά.