Ανησυχία επικρατεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μια ακόμη κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Λίγα 24ωρα μετά το «λουκέτο» στην Αιματολογική Κλινική του νοσοκομείου, μετά από τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τέσσερις ασθενείς στην Καρδιολογική Κλινική.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Creta24, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου Ελευθερία Κωστάκη και οι τρεις ασθενείς έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στην κλινική Covid του νοσοκομείου, ενώ καθησυχαστικό είναι το γεγονός πως όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στους χώρους έγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις. 

Η διοίκηση έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 10:00 το πρωί, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για το περιστατικό και να αποσαφηνιστεί το πως προέκυψαν τα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται πως πέραν της Καρδιολογικής και της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου κρούσματα εντοπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και στην Ογκολογική και την Ορθοπεδική Κλινική.

Μάλιστα μετά τα κρούσματα στην Αιματολογική Κλινική η διοίκηση του νοσοκομείο, όπως πρώτο έγραψε το Creta24, έθεσε σε ισχύ νέα αυστηρά μέτρα σύμφωνα με τα οποία πλέον θα γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ κορωνοϊού σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου καθώς και στους ασθενείς.

Μάλιστα, ο Διοικητής του Βενιζελείου, όπως είπε, θα ζητήσει λίστα με τους υγειονομικούς που έχουν εμβολιαστεί αλλά και με εκείνους που δεν έχουν λάβει ακόμα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει και να αλλάξει γνώμη στους γιατρούς και νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν.