Υγειονομικός συναγερμός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, που για ακόμη μια φορά βρίσκεται σε κλοιό κορωνοϊού. Τα επτά κρούσματα στην αιματολογική κλινική, πέντε σε ασθενείς και δύο σε νοσηλεύτριες που είχαν αρνηθεί να εμβολιαστούν, φέρνουν νέα αυστηρότερα μέτρα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24 ο Διοικητής του Βενιζελείου Κώστας Τερζάκης, όσον αφορά στους πέντε ασθενείς της αιματολογικής που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, οι τρεις βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό, ένας νοσηλεύεται στην κλινική Covid και ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η ιχνηλάτηση των θετικών στον ιό ασθενών και νοσηλευτριών συνεχίζεται και στην κλινική πραγματοποιήθηκε απολύμανση. Όπως είχε γράψει νωρίτερα το Creta24, οι νέοι ασθενείς που θα χρήζουν νοσηλείας στην αιματολογική κλινική του Βενιζελείου, θα μεταφέρονται στο ΠΑΓΝΗ έως τις 11 Μαρτίου, μετά από αρνητικό τεστ.

Επίσης, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που αποφάσισε σήμερα η Διοίκηση του νοσοκομείο σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, πλέον θα γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ κορωνοϊού σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου καθώς και στους ασθενείς.

Μάλιστα, ο Διοικητής του Βενιζελείου, όπως είπε, θα ζητήσει λίστα με τους υγειονομικούς που έχουν εμβολιαστεί αλλά και με εκείνους που δεν έχουν λάβει ακόμα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει και να αλλάξει γνώμη στους γιατρούς και νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν.