Ηράκλειο: SOS από την εστίαση λόγω ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης – Φόβοι για «λουκέτα»

Πρέπει να διαβάσετε

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται η εστίαση με τις επιχειρήσεις του κλάδου να δίνουν μάχη για να συγκρατήσουν τις τιμές τους, καθώς ενέργεια και πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί δραματικά.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, ανέφερε πως η ενεργειακή κρίση αλλά και η πανδημία έχουν επιφέρει τεράστιο πλήγμα στον κλάδο της εστίασης. 

«Ήταν ο κλάδος που έφερνε τεράστια έσοδα στο κράτος και τώρα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ούτε τα πάγια μας» τονίζει η κα. Αντωνακάκη.

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για το φετινό χειμώνα καθώς όπως υποστήριξε, αν δεν βρεθούν τρόποι να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις θα «έχουμε πολλά λουκέτα». «Ήδη πολλοί επιχειρηματίες σκέφτονται πολύ σοβαρά να μην ανοίξουν, υπάρχουν λίγες επιχειρήσεις ανοιχτές τις καθημερινές ημέρες και δουλεύουμε μόνο Παρασκευή και Σάββατο».

Κλείνοντας, η κα. Αντωνακάκη ανέφερε πως οι ανατιμήσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στις επιχειρήσεις, αφού «προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ίδιες τιμές, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Οι καταναλωτές είναι φειδωλοί, πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα