Προφυλακίστηκε το ζευγάρι από την Αθήνα που είχαν οργανώσει να μεταφέρουν δύο κιλά ηρωίνης στην Κρήτη.

Ο 46χρόνος Αλβανός και η συνομήλικη φίλη του από την Ρουμανία, είχαν συλληφθεί από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών. O 46χρονος υποστήριξε πως η φίλη του δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ο ίδιος «μπλέχτηκε» με τα ναρκωτικά για να εξασφαλίσει χρήματα για το παιδί του που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι,  σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο είχαν ανέβει με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, κάτι που πληροφορήθηκαν οι αστυνομικοί και τους περίμεναν στα λιμάνια και τα αεροδρόμια του νησιού για να επιστρέψουν. Έφτασε πρώτη με το πλοίο της γραμμής η 44χρονη Ρουμάνα και κατευθύνθηκε στο σπίτι της στην περιοχή των Γουρνών του δήμου Χερσονήσου. Οι αστυνομικοί παρατηρούσαν τις κινήσεις της, χωρίς η ίδια να κάνει κάτι που να τους προκαλέσει εντύπωση.

Την επόμενη μέρα, επίσης με το πλοίο, έφτασε και ο φίλος της. Είχε το αυτοκίνητό της 44χρονης  και κατευθύνθηκε κι εκείνος προς τις Γούρνες.

Κάποια στιγμή, η 44χρονη βγήκε στο μπαλκόνι και προσπαθούσε να δει εάν το πεδίο είναι ελεύθερο. Έδωσε το πράσινο φως στον φίλο της κι εκείνος αφού βγήκε από το σπίτι κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο. Από το εσωτερικό της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού έβγαλε έξι πακέτα με ηρωίνη που περιείχαν 2 κιλά και 40 γραμμάρια. Εκείνη τη στιγμή αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, ο 44χρονος όμως το έβαλε στα πόδια, αλλά δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί πολλά μέτρα.