Ένα μήνα πριν εκτιμά η Αστυνομία ότι είχαν οργανώσει ταξίδι στην Αθηνά για να φέρουν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης (περισσότερα από 2 κιλά)  στην Κρήτη ένας 46χρονος Αλβανός και η συνομήλικη φίλη του από τη Ρουμανία, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο είχαν ανέβει με το πλοίο της γραμμής πρόσφατα, κάτι που πληροφορήθηκαν οι αστυνομικοί και τους περίμεναν στα λιμάνια και τα αεροδρόμια του νησιού για να επιστρέψουν. Προχθές έφτασε πρώτη με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά η 44χρονη Ρουμάνα και κατευθύνθηκε στο σπίτι της στην περιοχή των Γουρνών του δήμου Χερσονήσου. Οι αστυνομικοί παρατηρούσαν τις κινήσεις της, χωρίς η ίδια να κάνει κάτι που να τους προκαλέσει εντύπωση.

Χθες, επίσης με το πλοίο, έφτασε και ο φίλος της. Είχε το αυτοκίνητό της 44χρονης  και κατευθύνθηκε κι εκείνος προς τις Γούρνες.

Κάποια στιγμή το μεσημέρι της Τρίτης η 44χρονη βγήκε στο μπαλκόνι και προσπαθούσε να δει εάν το πεδίο είναι ελεύθερο. Έδωσε το πράσινο φως στον φίλο της κι εκείνος αφού βγήκε από το σπίτι κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο. Από το εσωτερικό της πλάτης του καθίσματος του συνοδηγού έβγαλε έξι πακέτα με ηρωίνη που περιείχαν 2 κιλά και 40 γραμμάρια. Εκείνη τη στιγμή αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, ο 44χρονος όμως το έβαλε στα πόδια, αλλά δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί πολλά μέτρα.