Ηράκλειο: Πως επανήλθε στη ζωή το δίχρονο αγόρι – Συγκλονίζει η μαρτυρία γιατρού

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έγινε το θαύμα με το δίχρονο αγοράκι, που βρέθηκε χθες το απόγευμα χωρίς τις αισθήσεις του σε βαρέλι με νερό, το οποίο την ώρα του καρδιογραφήματος με το οποίο θα επιβεβαιωνόταν ο θάνατός του, παρουσίασε σφυγμό.

Ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Χάρακα κ. Κώστας Πετούσης μίλησε στο Creta24, εμφανώς συγκινημένος που το παιδάκι κατάφερε να επανέλθει στη ζωή.

Όπως δήλωσε, «το παιδί εμφάνισε σημάδια ζωής τη στιγμή που είχαμε σταματήσει κάθε προσπάθεια». Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας προσπαθούσαν επί τρεις περίπου ώρες να επαναφέρουν το παιδάκι, ωστόσο ο μικρούλης δεν ανταποκρινόταν.

Το παιδί παρουσίασε ασθενή σφυγμό, όταν πια οι γιατροί είχαν ανακοινώσει το θάνατό του στους γονείς και προχωρούσαν στην τυπική διαδικασία του καρδιογραφήματος προκειμένου να βεβαιώσουν το θάνατό του.

Ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος από την εξέλιξη αυτή και ευχήθηκε το παιδάκι να τα καταφέρει στη δύσκολη μάχη που δίνει.

Ο κ. Πετούσης με τη διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Συγγενείς και γείτονες της οικογένειας μίλησαν στο Creta24, για τις δύσκολες ώρες που περνούν.

Όπως αναφέρει γειτόνισσα της οικογένειας, η γιαγιά του παιδιού ήταν εκείνη που το εντόπισε αναίσθητο μέσα στο βαρέλι, όταν το έψαχνε αφού το αγοράκι έφυγε ξαφνικά από κοντά της.

Μάλιστα η γυναίκα υπέστη μεγάλο σοκ τόσο όταν έμαθε πως το παιδί είναι νεκρό, αλλά και όταν έμαθε ότι επανήλθε.

Σύμφωνα με τη συγκλονιστική μαρτυρία της γειτόνισσας, το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου μετά από ώρες οι γιατροί ανακοίνωσαν στους συγγενείς του πως έχει φύγει από τη ζωή. Στο σημείο κλήθηκε η νεκροφόρα, η γιαγιά του παιδιού επέστρεψε σπίτι, μαυροφορέθηκε και ξαναπήγε στο Κέντρο Υγείας. Εκεί ο σύζυγός της και παππούς του παιδιού, της ανακοίνωσε πως το εγγόνι τους αναπνέει και μεταφέρεται στο ΠΑΓΝΗ.

Το σπίτι της γιαγιάς του μικρού παιδιού.

Σε κρίσιμη κατάσταση το αγοράκι

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, νοσηλεύεται το δίχρονο αγοράκι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Χαλκιαδάκης, το παιδί νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση, διασωληνωμένο ενώ οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες.

Ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε πως το μικρό αγόρι, έφτασε στο ΠΑΓΝΗ με ασθενή σφυγμό.

Την ίδια ώρα, τραγική φιγούρα είναι η προγιαγιά του παιδιού, η οποία προσεύχεται στο Θεό, για το μικρό.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα