Ηράκλειο: Αχτίδα αισιοδοξίας για το δίχρονο αγοράκι

Απίστευτη εξέλιξη το βράδυ της Τετάρτης στο περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα  στον οικισμό Λιγόρτυνο του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το δύο ετών παιδάκι που εντοπίστηκε σε βαρέλι και αρχικά είχε δηλωθεί νεκρό, παρουσίασε ηλεκτροκαρδιογραφική δραστηριότητα στο καρδιογράφημα, κάτι που μπορεί να οφείλεται σε φάρμακα για την ανάνηψη. 

Το παιδί δεν είχε καμία ζωτική λειτουργία. «Η μόνη ένδειξη ήταν στο χαρτί», ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές.

Ωστόσο, οι γιατροί έκριναν ότι θα έπρεπε να εξαντληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, καθώς πρόκειται για ένα παιδάκι δύο ετών, το οποίο αν τελικά τα καταφέρει θα πρόκειται για θαύμα. 

Το παιδί διασωληνώθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το παρέλαβε προκειμένου να το μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του, το αγοράκι παρουσίασε σφυγμό ενώ νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, με την κατάσταση του να είναι ιδιαίτερη κρίσιμη.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ένα αγόρι 2 ετών και 20 ημερών στον οικισμό Λιγόρτυνος του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων εντοπίστηκε μέσα σε ένα βαρέλι νερού.

Στις 16.30 το μεσημέρι της Τετάρτης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή το μικρό αγόρι. 

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, το παιδί βρισκόταν με συγγενικό του πρόσωπο σε οικοδομή όπου οι γονείς θα έφτιαχναν το νέο τους σπίτι, καθώς η μητέρα του βρισκόταν στο Ηράκλειο και ο πατέρας του στη δουλειά. Ο μικρός φέρεται να πάτησε πλακάκια που αργότερα θα τοποθετούνταν στο σπίτι και έπεσε στο βαρέλι που ήταν στην είσοδο του σπιτιού. 

Μετά από λίγη ώρα, άρχισαν να το αναζητούν και το εντόπισαν μέσα σε ένα βαρέλι που περιείχε νερό. 

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το μικρό αγόρι ήταν το μεσαίο από τα τρία παιδιά της οικογένειας και πριν από λίγες ημέρες ήταν τα γενέθλια του.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα