Νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό του διευθυντή του σχολείου, αλλά και για τη γενικότερη «θύελλα αντιδράσεων» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα self tests, ανέφερε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, o διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γιάννης Καραγιαννίδης. 

Όπως δήλωσε ο κ. Καραγιαννίδης, τις τελευταίες ημέρες 3 με 4 γονείς έχουν αντιδράσει έντονα στη διαδικασία των self tests, με τον έναν μάλιστα να έχει καταθέσει και μήνυση κατά του διευθυντή του σχολείου

«Δυστυχώς αυτή η ομάδα των γονέων φέρθηκε άσχημα και απείλησε τον διευθυντή και την υποδιευθύντρια», πρόσθεσε ο κ. Καραγιαννίδης.

Παράλληλα, στο ίδιο σχολείο, προέκυψε ένα ακόμη ζήτημα, το οποίο αφορά στον ξυλοδαρμού του διευθυντή, από πατέρα ένας εξωσχολικού παιδιού. Όπως έχει γράψει ήδη το Creta24, ο διευθυντής του σχολείου εντόπισε χθες μέσα στο σχολικό συγκρότημα έναν εξωσχολικό και του ζήτησε να αποχωρήσει από το σχολείο. Σήμερα το πρωί στο σχολείο εμφανίστηκε ο γονέας του νεαρού ο οποίος επιτέθηκε στον διευθυντή με τον δεύτερο να καταλήγει στο νοσοκομείο.

«Ο γονέας αυτού του παιδιού, επιτέθηκε πισώπλατα στον διευθυντή, με γροθιές στο κεφάλι. Ο διευθυντής πήγε στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε αρκετές ώρες, και μάλιστα κατέθεσε και μήνυση κατά αυτού του γονέα», ανέφερε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση ήταν αναίτια, αφού ο διευθυντής έκανε αυτό ακριβώς που όφειλε, να μην επιτρέπει σε εξωσχολικούς να βρίσκονται εντός του σχολείου. 

Κλείνοντας, ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρθηκε και στα σχολεία που παραμένουν κλειστά είτε λόγω καταλήψεων, είτε λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Υπό κατάληψη βρίσκονται το 1ο και το 1ο ΕΠΑΛ, ενώ το Ειδικό Γυμνάσιο παραμένει κλειστό, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού. Το ίδιο ισχύει και για άλλα εννέα τμήματα σε σχολεία του Ηρακλείου», ανέφερε ο ίδιος.