Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες στους κόμβους Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβίζιου, με σκοπό να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 70 ημέρες, κάτι που θεωρείται απίθανο από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, που βλέπουν το μεγάλο έργο πνοής για την Κρήτη, να οδηγείται από παράταση σε παράταση. 

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το έργο προβλεπόταν να παραδοθεί στις 31/05/2020. Δόθηκε παράταση για τις 02/12/2020, ωστόσο η μη ολοκλήρωση των αναθεωρημένων μελετών, έκανε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να παρατείνει την ολοκλήρωση του έργου για τις 13/06/2021.

«Δύσκολο να παραδοθούν τον Ιούνιο οι κόμβοι, διότι έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες οι εργασίες και πάνε με αργούς ρυθμούς και δεν είμαστε σίγουροι ότι θα φροντίσουν να είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει το υπουργείο μέχρι 13 Ιουνίου. Δε θα θέλαμε να χάσουμε άλλη μια τουριστική σεζόν, γιατί οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και πάνε από αναβολή σε αναβολή» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Creta24 η Μαρίνα Καρούζου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας.

Υπενθυμίζεται πως κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, εντοπίστηκαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γεωτεχνικά προβλήματα στις μελέτες. Αποτέλεσμα, ήταν το έργο να παίρνει την μια παράταση μετά την άλλη.

Η μη ολοκλήρωση του έργου, έφερε «ντόμινο» προβλημάτων στη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση των τουριστών στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, με αποτέλεσμα, τόσο η πανδημία όσο και το ημιτελές έργο, να έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον τζίρο των επιχειρηματιών της περιοχής. Πρόβλημα, που δεν έχει λυθεί ακόμη, καθώς και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει είτε να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να φτάσουν στην Αγία Πελαγία είτε να επιλέγουν την πρόσβαση από επικίνδυνους παραδρόμους.

Κάτοικοι της περιοχής, ακόμη δεν μπορούν να ξεχάσουν και τον τρόμο που είχαν βιώσει το καλοκαίρι, όταν είχε ξεσπάσει στην περιοχή μεγάλη πυρκαγιά και τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο, καθώς ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω των εργασιών.