Στον «πάγο» η λειτουργία του Βενιζέλειου Nοσοκομείου Hρακλείου βάζουν τα τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου, λίγα μόλις 24ωρα μετά από αντίστοιχο περιστατικό στην Αιματολογική.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να αναστείλει νευραλγικές υπηρεσίες του νοσοκομείου βάζοντας ουσιαστικά «λουκέτο» στο νοσηλευτικό ίρδυμα, εξυπηρετώντας μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

«Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε αποφάσεις για όλο το νοσοκομείο», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Τερζάκης.

«Μετά την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων κορωνοιού στο νοσοκομείο πραγματοποιήσαμε ευρεία σύσκεψη και αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργιών τακτικών ιατρείων, τόσο των πρωινών όσο και των απογευματινών αλλά και τα προγραμματισμένα χειρουργεία με εξαίρεση τα ογκολογικά, τα αιματολογικά και τα επείγοντα χειρουργεία» συμπλήρωσε ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η απόφαση θα ισχύσει από την προσεχή Τρίτη 9 Μαρτίου και θα διαρκέσει για τέσσερις ημέρες και συγκεκριμένα έως τις 12 Μαρτίου.

«Τα προγραμματισμένα ραντεβού για αυτές τις ημέρες αναβάλλονται. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Τα έκτακτα περιστατικά θα τα εξυπηρετούμε με τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ», πρόσθεσε ο κ.Τερζάκης.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν μόνο την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου να κλείνει ο κ. Τερζάκης τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε αρκετό, επομένως οι κλινικές  «σφραγίζονται» και το νοσοκομείο θωρακίζεται συνολικά, αφού δεν θα δέχεται ασθενείς πλην των έκτακτων περιστατικών.

Δεν αποκλείεται μάλιστα τα συγκεκριμένα μέτρα να παραταθούν αν διαπιστωθεί ότι δεν έχει υποχωρήσει το πρόβλημα που εντοπίζεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα.