Έλληνας κρατούμενος της φυλακής της Νέας Αλικαρνασσού κατασκευάζει το σπίτι που θα φιλοξενήσει τον… Πίνατ, το αδέσποτο σκύλο που απέκτησε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ιδέα ήταν των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικώς τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κρήτη. Συζητήθηκαν  οι λεπτομέρειες και ο έγκλειστος της Νέας Αλικαρνασσού έχει ήδη ξεκινήσει τη δουλειά του, αφού έχει  ήδη αποκτήσει τα απαραίτητα υλικά.

Όπως έχει γράψει το Creta24, κρατούμενοι της φυλακής Nέας Αλικαρνασσού  κατασκεύασαν 30 ξύλινα σπιτάκια για την προστασία αδέσποτων ζωών. Επρόκειτο  για μια δράση στην οποία συμμετείχαν  κρατούμενοι τριών φυλακών της χώρας και συγκεκριμένα η Νέα Αλικαρνασσός, ο Κορυδαλλός και η φυλακή της Κασσάνδρας.

Για τα 30 αυτά σπιτάκια εργάστηκαν συνολικά 4 κρατούμενοι, τρεις Έλληνες κι ένας αλλοδαπός.

Ο υπέροχος Πίνατ -Το χαριτωμένο σκυλάκι που υιοθέτησε ο Μητσοτάκης από καταφύγιο

Ο Πίνατ, είναι το γλυκό και παιχνιδιάρικο σκυλάκι που υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο καταφύγιο της Φιλοζωικής Ένωσης Ηλιούπολης, υιοθετήθηκε από τον Πρωθυπουργό.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανεβάσει αρκετές φωτογραφίες με τον σκύλο στο Μέγαρο Μαξίμου, προτρέποντας τους πολίτες: «Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο!».

Ο Πίνατ έχει ήδη κερδίσει την αγάπη όλων των εργαζόμενων στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ ο ίδιος επιδεικνύει απλόχερα την τρυφερότητά του σε όλους.