Κρατούμενοι της φυλακής Nέας Αλικαρνασσού θα κατασκευάσουν 30 ξύλινα σπιτάκια για την προστασία αδέσποτων ζωών. Πρόκειται για μια δράση που γίνεται σε στην οποία συμμετέχουν κρατούμενοι τριών φυλακών της χώρας και συγκεκριμένα η Νέα Αλικαρνασσός, ο Κορυδαλλός και η φυλακή της Κασσάνδρας.

Την κατασκευή τους έχουν ξεκινήσει δύο κρατούμενοι που είναι ξυλουργοί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού.

Οι διαδικασίες σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν και σύντομα θα παραδοθούν τα 30 ξύλινα σπιτάκια που έχουν αναλάβει δωρεάν οι έγκλειστοι της Νέας Αλικαρνασσού. H πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, κ. Ειρήνη Μολφέση, η οποία είχε την ιδέα του προγράμματος, ανέλαβε να δώσει τις προδιαγραφές και τα σχέδια για την κατασκευή των σπιτιών για ζώα και έχει την ευθύνη της επιλογής των καταφύγιων στα οποία θα διατεθούν καθώς και την επίβλεψη της αξιοποίησής τους.

Τα 10 πρώτα σπιτάκια για σκύλους θα δοθούν, μετά από επιλογή της Ομοσπονδίας, στο Φιλοζωϊκό Σωματείο Ερέτριας «Ο Αργος», στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων ΚΑΖ και στην Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης.