Ανακοίνωση για την υπόθεση κλοπής από περίπτερο στην περιοχή της Χερσονήσου εξέδωσε η αστυνομία.

Όπως είχε γράψει το Creta24, ένας Ηρακλειώτης έκλεψε από περίπτερο στην περιοχή της Χερσονήσου πακέτα τσιγάρων αξίας 100.000 ευρώ και στη συνέχεια τα πούλησε σε άλλο περίπτερο στην περιοχή του Ηρακλείου. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κλεπταποδόχος περιπτερας συνελήφθησαν.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση μίας υπόθεσης κλοπής, από επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης την 09.04.2021, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου αφαίρεσε από επιχείρηση ιδιοκτησίας ημεδαπού καπνικά προϊόντα και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, προκαλώντας της και φθορές 2.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, διαπιστώθηκε ότι την κλοπή την είχε διαπράξει ένας εκ των ανωτέρω ημεδαπών, ο οποίος στην συνέχεια παρέδωσε τα αφαιρεθέντα είδη σε ομοειδή επιχείρηση ιδιοκτησίας ακόμη ενός ημεδαπού σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνα στην επιχείρηση του ημεδαπού, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 660 πακέτα τσιγάρων και 105 συσκευασίες καπνού τα οποία όπως πρόεκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση ήταν τα αφαιρεθέντα καπνικά είδη, τα οποία και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.