Σε καραντίνα 14 ημερών έχει τεθεί το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού που ήρθε σε επαφή με την εκπαιδευτικό που έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και το σχολείο στις Βούτες Ηρακλείου παραμένει κλειστό από σήμερα έως στις 27 Σεπτεμβρίου, μία απόφαση που πάρθηκε αφότου είχε χτυπήσει το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.

Διευκρινίσεις για το λόγο που η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου ελήφθη λίγο…καθυστερημένα έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Γιατρός Δημόσιας Υγείας Μανόλης Λουμπούνης.

«Το συγκεκριμένο άτομο είχε επαφές υψηλού κινδύνου με το υπόλοιπο προσωπικό» είπε ο κ. Λουμπούνης προσθέτονας πως «το σχολείο δεν έκλεισε νωρίτερα, γιατί δεν υπήρχε κάποιο ξεκάθαρο πρωτόκολλο διαχείρισης του περιστατικού. Τη Δευτέρα δόθηκαν οι οδηγίες, μας δόθηκε η αρμοδιότητα να γνωμοδοτούμε για τέτοιες περιπτώσεις και έτσι πάρθηκε εχθές η απόφαση».

Όπως είπε ο κ. Λουμπούνης «αυτό που συνέστησα είναι η απομάκρυνση των επαφών του κρούσματος και οι εκπαιδευτικοί να μπουν σε καραντίνα».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Λουμπούνη: