Κλείνει προληπτικά, από σήμερα, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό και τις αλλεπάλληλες εκλήσεις εκπαιδευτικών και γονιών.

Μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεννόηση με τη Δ/νση Α’ θμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου.

Υπενθυμίζεται πως εκπαιδευτικός του σχολείου βρέθηκε θετική στον ιό την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες πριν χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι», ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τεστ στο υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου, ενώ το σχολείο άνοιξε κανονικά τόσο για τον αγιασμό της Δευτέρας όσο και χθες.

«Ελπίζουμε ότι τα όχι και τόσο γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας, δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος γονέων του σχολείου τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να επιμένει στο αίτημα του για τεστ σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έστω και με καθυστέρηση μιας ημέρας, το αίτημά μας για αναστολή της λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου Βουτών, εξαιτίας του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊου, έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε αναγκαία η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ αποχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεννόηση με τη Δ/νση Α’ θμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα όχι και τόσο γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας, δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας αισθάνεται δικαιωμένος που με τις ενέργειές του μέσα σε ένα 24ωρο, μπόρεσε να κινητοποιήσει τόσους φορείς.

Το αίτημά μας για διενέργεια μαζικού τεστ σε όλο το προσωπικό εξακολουθεί να ισχύει και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ικανοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στο σχολείο.

Ευχόμαστε ότι θα πάνε όλα καλά, λυπούμαστε για την αναστάτωση που θα επιφέρει η αναστολή της λειτουργίας στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών, αλλά προέχει η διασφάλιση της υγείας όλων μας, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη».