Ηράκλειο: Η φωτιά σε χωριό σήμανε συναγερμό – Μία σύλληψη

Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και οι καύσεις των υπολειμμάτων από αγροτικές εργασίες να επιτρέπονται, υπάρχουν όμως κανόνες που πρέπει να τηρούνται.

Ένας από αυτούς τους κανόνες αφορά στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Όπως για παράδειγμα χθες που ο άνεμος ήταν σύμμαχος της πυρκαγιάς και η καύση υπολειμμάτων ήταν απαγορευτική.

Μία τέτοια περίπτωση καταγράφηκε χθες, όταν κάτοικος στον Άγιο Σύλλα Ηρακλείου έβαλε φωτιά στο πλαίσιο αγροτικών εργασιών, αλλά η φωτιά λόγω του αέρα του ξέφυγε.

Το αποτέλεσμα ήταν να καούν περίπου 2 στρέμματα γης και λίγα ελαιόδεντρα.

Ο κόσμος, όπως έλεγαν ανώτατα στελέχη της πυροσβεστικής θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι εάν ο καιρός δεν το επιτρέπει, δεν πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους ενέργειες.

Στην περίπτωση του 47χρονου, ο οποίος δεν γνώριζε ενδεχομένως ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει σε αυτού του είδους τις εργασίες, λόγω του αέρα, όταν η φωτιά του ξέφυγε, ενημερώθηκε η πυροσβεστική, στελέχη της οποίας προχώρησαν στην κατάσβεση.

Στελέχη του ανακριτικού της Π.Υ Ηρακλείου εντόπισαν τον 47χρονο, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα