Ηράκλειο: Έως την εμπόλεμη Ουκρανία «ταξιδεύει» το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Πρέπει να διαβάσετε

Εκτός συνόρων… έχει «πετάξει» το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου!

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βαγγέλης Κουτουμάνος ανέφερε πως για ακόμη μια χρονιά το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη, ακόμη κάποιες εγγραφές. Συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, μπορεί να δεχτεί μαθητές Γυμνασίου μέχρι 15 – 16 Σεπτεμβρίου ενώ όσον αφορά τους καθηγητές… δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης, αφού πάντα υπάρχουν ανάγκες.

«Αυτή τη στιγμή, έχουμε 106 εγγραφές μαθητών από όλη την πόλη και εξακολουθούν να γίνονται τα τμήματα ελληνικής γλώσσας, αφού έχουμε 50 μαθητές από την Ουκρανία, πρόσφυγες, που ήρθαν για να μείνουν κάποιο διάστημα στην πόλη μας» τόνισε ο κ. Κουτουμάνος, ο οποίος διευκρίνισε πως πρόκειται για περίπου 54 άτομα, τα οποία δεν είναι μόνο από την πόλη του Ηρακλείου, αλλά υπάρχουν και Ουκρανοί πρόσφυγες που παρακολουθούν μαθήματα από όλη την Ελλάδα αλλά και από την Ουκρανία!

Πρόκειται για τρία τμήματα, ένα πρωινό διαδικτυακό και ένα απογευματινό ενώ πραγματοποιείται και ένα μάθημα δια ζώσης τα απογεύματα στο 7ο ΓΕΛ Καμινίων.

«Η δουλειά που γίνεται στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα. Αυτό είναι πλέον βέβαιο, οι καθηγητές, οι εθελοντές, κάνουν τη δουλειά τους με μεράκι αλλά και πέραν τούτου, έχουν εξαιρετική εκπαιδευτική επάρκεια, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους. Γίνεται οργανωμένη δουλειά. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν όραμα του κ. Λαμπρινού και το στηρίζει διαρκώς, έχουμε την αγάπη του κόσμου, την ηθική υποστήριξη που μας κάνει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό» τόνισε ο κ. Κουτουμάνος.

Πρόσθεσε δε, πως κάθε χρόνο στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, γίνονται καινούρια πράγματα. «Εστιάζουμε στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Από το 2019, το Κοινωνικό Φροντιστήριο εκτοξεύτηκε και εκτός Ελλάδας. Είχαμε μαθητές από την Γερμανία που ήθελαν να δώσουν Πανελλαδικές και να περάσουν σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος. Τα μαθήματα είναι Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, επίσης έχουμε τα ξενόγλωσσα μαθήματα, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και την ελληνική γλώσσα ως ξένη».

Κλείνοντας, ο κ. Κουτουμάνος σημείωσε πως φέτος υπάρχει περισσότερη ευελιξία και για το λόγο αυτό έχει προστεθεί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο το μάθημα της ορθογραφίας για όλες τις τάξεις. «Υπάρχει βοήθεια επαγγελματία ψυχολόγου για παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακό στρες, έχουμε επαγγελματία προπονητή, που προπονεί παιδιά που θα εξεταστούν σε αθλήματα ως ειδικά μαθήματα. Έχουν ξεκινήσει μαθήματα ειδικής αγωγής για παιδιά που έχουν μαθησιακές ανάγκες. Ξεκινήσαμε από τάξεις του Γυμνασίου, είχε επιτυχία και υπάρχει ενδιαφέρον από παιδιά της Α’ Λυκείου, θα είμαστε σε θέση πιστεύω να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες, των μαθητών».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα