Ηράκλειο: Ελάχιστα τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μετά την επιστροφή στα θρανία

Με λιγοστά κρούσματα έκλεισε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης σημείωσε πως την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, μετά τις διακοπές του Πάσχα εντοπίστηκαν μόνο τέσσερα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς.

Μάλιστα, και αυτή η εβδομάδα κύλησε στους ίδιους ρυθμούς καθώς σήμερα εντοπίστηκαν μόλις οχτώ κρούσματα σε παιδιά και τέσσερα σε εκπαιδευτικούς όλου του νομού.

O κ. Μπελαδάκης επεσήμανε πως τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σε μονοψήφια νούμερα τόσο σε μαθητές όσο και εκπαιδευτικούς. «Συμβάλει σε ένα μεγάλο βαθμό ο καιρός, αλλά παίζει το ρόλο του ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν την εμπειρία, οπότε τηρούν τα πρωτόκολλα, τα μέτρα, την καθαριότητα, τον αερισμό. Νομίζω είναι ικανοποιητικά τα νούμερα».

Πρόσθεσε δε, πως ήδη έχουν δοθεί στα σχολεία self test ενώ και σήμερα άρχισαν να κινούνται τα πράγματα. «Παίρνουν συμπληρωματικά self test διότι τελείωσαν όσα διέθεταν, υπάρχει ένα απόθεμα και ενισχύουμε τα σχολεία όπου χρειάζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη, οι γονείς ιδιαίτερα των μαθητών της Ε’ τάξης έχουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να δηλώσουν την δεύτερη ξένη γλώσσα που επιθυμούν ενώ σε περιπτώσεις που υπάρχει ένα τμήμα θα επιλεγεί η γλώσσα που ζητά η πλειοψηφία και όπου υπάρχουν δύο τμήματα ή περισσότερα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν δύο τμήματα, με την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν 12 μαθητές.

Κλείνοντας, ο κ. Μπελαδάκης σημείωσε ότι τα πάντα είναι έτοιμα για την επόμενη χρονιά ενώ διευκρίνισε παράλληλα πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς της ΣΤ’ τάξης. 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα