Έκλεισε και επισήμως η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Επιμελητηρίου, για την μετεγκατάσταση των μαθητών του 24-31ου Δημοτικού Σχολείου, που υπέστη σημαντικές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το πρωί της Δευτέρας δύο λεωφορεία θα βρίσκονται μπροστά από το «Γερωνυμάκειο», προκειμένου να μεταφέρουν περίπου 120 παιδιά στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου.

Οι υπόλοιποι μαθητές του Σχολείου, θα κάνουν μάθημα από τη Δευτέρα το πρωί στις διαθέσιμες λυόμενες αίθουσες, δια ζώσης.

Μάλιστα, σήμερα θα μεταβούν στο ΚΕΚ οι δάσκαλοι, προκειμένου να απομακρύνουν τυχόν επικίνδυνα υλικά. Την φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου ανέλαβε ο δήμος Ηρακλείου ενώ τα λεωφορεία μισθώθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24, το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στη Λότζια, όπου τέθηκαν «επί τάπητος» οι λεπτομέρειες για την μετεγκατάσταση των μαθητών ενώ ανάλογη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.