Συνεδριάζει το πρωί του Σαββάτου, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με κύριο θέμα την μετεγκατάσταση του 24ου-31ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο Creta24, ο πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Αντώνης Περισυνάκης, ανέφερε πως σήμερα θα εξεταστούν οι λεπτομέρειες για τη μεταστέγαση των μαθητών από το εν λόγω σχολείο στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Όπως μας εξήγησε, η μετεγκατάσταση των παιδιών σε άλλο χώρο, δεν προβλέπει μόνο την ύπαρξη των αιθουσών αλλά και άλλες λεπτομέρειες, όπως η ύπαρξη του μεταφορικού μέσου, του σχολικού τροχονόμου, η τοποθέτηση καθαριστριών αλλά και η φύλαξη του χώρου. «Έχουμε αρκετά να συζητήσουμε και όχι μόνο την εύρεση του χώρου».

Σε κάθε περίπτωση όπως μας τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής, «σε αυτό το θέμα δεν χωρούν αντιπαλότητες. Είμαστε όλοι εδώ για να βρεθεί μια λύση».

Συνεδρίαση πραγματοποιείται την ίδια ώρα και στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ενώ τυχόν αποφάσεις θα γίνουν γνωστές το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24, το Επιμελητήριο Ηρακλείου έδωσε το «πράσινο φως» για την παραχώρηση έξι αιθουσών στους μαθητές.