Ηράκλειο: Είδος πολυτελείας η απόδραση στις κοντινές παραλίες

Με αυξανόμενο ρυθμό συνεχίζονται οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, δημιουργώντας μεγάλο πλήγμα στις τσέπες των πολιτών.

Ωστόσο το κύμα της ακρίβειας φαίνεται ότι έχει αρχίσει να επηρεάζει και τις παραλίες με πολλές οικογένειες να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμα και σε μια ημερήσια απόδραση σε κοντινές πλαζ.

Ήδη, οι τιμές σε ξαπλώστρες, ομπρέλες και καφέ στην παραλία έχουν αυξηθεί και το μπάνιο στην θάλασσα για αρκετούς αποτελεί πολυτέλεια.

Ειδικά για τις πολυμελείς οικογένειες το μπάνιο βγαίνει… αλμυρό. «Είναι ακριβά, δεν συμφέρει. Πληρώσαμε έναν καφέ 4 ευρώ! Για μια πολύτεκνη οικογένεια είναι πολύ ακριβά», δήλωσε πολίτης στο Creta24.

Υπάρχουν βέβαια και οι επιχειρηματίες που αντιλαμβανόμενοι το κόστος έχουν αποφασίσει να απορροφήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανατιμήσεων που μπορούν.

«Η ξαπλώστρα δεν μας κόστισε καθόλου πληρώσαμε μόνο τους καφέδες μας και τον χυμό της κόρης μου», δήλωσε ένας άνδρας που απολάμβανε το μπάνιο του σε κοντινή στο Ηράκλειο παραλία, σημειώνοντας πως οι τιμές στα προϊόντα ήταν λίγο τσιμπημένες, ωστόσο τόνισε πως το βρίσκει λογικό μέσα στο κύμα ακρίβειας που μαστίζει γενικότερα την αγορά.

Λογικές χαρακτήρισε τις τιμές μια γυναίκα που βρισκόταν με τα απιδιά της σε παραλία λίγο πιο έξω από το Ηράκλειο. «Πληρώσαμε 8 ευρώ τις ξαπλώστρες», ανέφερε και τόνισε πως η τιμή στο beach bar που η ίδια είχε επιλέξει να καθίσει περιελάβανε τόσο το σνακ για το παιδί της αλλά και τους καφέδες του ζευγαριού.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα