Αύριο θα απολογηθεί τελικώς ο κτηνοτρόφος, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό δασικής έκτασης πριν λίγες ημέρες στο Στείρωνα.

Αν και επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα, λόγω μιας ανάκρισης που διήρκησε αρκετές ώρες αποφασίστηκε, όπως είπε στο Creta24 η δικηγόρος του κα Θ. Μπέρκη, τελικώς ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος να απολογηθεί την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος κτηνοτρόφος φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βίντεο που δόθηκε στην πυροσβεστική, να βάζει με ένα ακόμη άτομο (από περιοχή εκτός Κρήτης) φωτιά προχθές το μεσημέρι σε δασική περιοχή και να καίει δύο στρέμματα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το βίντεο που τον «καίει» και παραδόθηκε στις Αρχές δείχνει τον 58χρονο και το συνεργό του,  να σταματούν με το αυτοκίνητο του πρώτου, να βάζουν φωτιά και ρίχνουν και ξύλα από πάνω για να φουντώσουν οι φλόγες.

Σημειώνεται ότι από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες κυκλώματος πλησίον του Σκοπευτικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου που βρίσκεται στην περιοχή, φαίνεται ότι οι δράστες έβαλαν φωτιά κοντά στις εγκαταστάσεις του σκοπευτικού συλλόγου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, επέλεξαν συγκεκριμένο  σημείο ώστε με την κατεύθυνση που είχαν οι ισχυροί άνεμοι εκείνη την ημέρα  η φωτιά θα απειλούσε τις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου.