εικόνα αρχείου

Άγνοια για τη σύλληψη και άρνηση για τον εμπρησμό εξέφρασε ο 58χρονος κτηνοτρόφος όταν βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τους ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής το μεσημέρι της Δευτέρας λίγο μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς.

«Δεν έβαλα καμία φωτιά» φέρεται να είπε ο ίδιος ο οποίος συνοδευόταν από τη δικηγόρο του. «Πάγωσε» όταν του επιδείχθηκε το υλικό από τις κάμερες που δείχνουν κατά πληροφορίες τον ίδιο και έναν συνεργό του να βάζουν τη φωτιά. «Ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε στον εισαγγελέα» φέρεται να είπε, ενώ νωρίτερα υποστήριζε ότι δεν είχε βάλει εκείνος φωτιά και δεν υπέδειξε και τον άνθρωπο που ήταν μαζί του, αν και τα στοιχεία του είναι επίσης γνωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το βίντεο που τον δείχνει στο σημείο όπου εκδηλώθηκε ο εμπρησμός, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους κι άλλο υλικό από κάμερες που δείχνει έναν άνθρωπο με επιθετική συμπεριφορά, ωστόσο το υλικό αυτό δεν σχετίζεται με την υπόθεση για την οποία κατηγορείται.

Σήμερα μετά τη χθεσινή άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό σε δάσος (κάηκαν 2 στρέμματα) ο 58χρονος καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή για τα όσα του αποδίδονται.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές  το βίντεο που τον «καίει» και παραδόθηκε στις Αρχές δείχνει τον 58χρονο και το συνεργό του,  να σταματούν με το αυτοκίνητο του πρώτου, να βάζουν φωτιά και ρίχνουν και ξύλα από πάνω για να φουντώσουν οι φλόγες.

Σημειώνεται ότι από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες κυκλώματος πλησίον του Σκοπευτικού Συλλόγου Αρκαλοχωρίου που βρίσκεται στην περιοχή, φαίνεται ότι οι δράστες έβαλαν φωτιά κοντά στις εγκαταστάσεις του σκοπευτικού συλλόγου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, επέλεξαν συγκεκριμένο  σημείο ώστε με την κατεύθυνση που είχαν οι ισχυροί άνεμοι εκείνη την ημέρα  η φωτιά θα απειλούσε τις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου.