Ηράκλειο: Στη φυλακή ο Πακιστανός για τις ηλεκτρονικές απάτες

Πρέπει να διαβάσετε

Τελευταία ενημέρωση: 15.42

Την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο άνδρας από το Πακιστάν που συνελήφθη στο Ηράκλειο και φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της σπείρας που ξάφριζε τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλη τη χώρα.

Ο άνδρας που είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, αμέσως μετά την απολογία του ο άνδρας από το Πακιστάν πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Το χρονικό

Από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της πρωτοφανούς καλοστημένης απάτης που γινόταν με ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων από λογαριασμούς πολιτών σε όλη τη χώρα.
Πέντε και πλέον ανυποψίαστοι πολίτες έχασαν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς συνολικά σχεδόν 120.000 ευρώ σε Αθήνα, Πειραιά ,Ξάνθη και Θεσσαλονίκη.

Οι μεταφορές χρημάτων γίνονταν από τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων θυμάτων, που ζουν εκτός Κρήτης, προς τους λογαριασμούς των μελών της πολυμελούς σπείρας, με πέντε εξ αυτών να μένουν και να δραστηριοποιούνται στο Νομό Ηρακλείου και δύο εξ αυτών να είναι Έλληνες με καταγωγή από την Κρήτη.

Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου έπεσαν τρία άτομα ανάμεσά τους και ο Πακιστανός που φέρεται ως ο ιθύνων νους της καλοστημένης απάτης των χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω άτομο ζούσε μέσα στη χλιδή.

Πως φέρονται να δρούσαν

Τα μέλη της σπείρας φέρονται σύμφωνα με την αστυνομία να αποκτούσαν πρόσβαση στο e-banking των θυμάτων και στη συνέχεια πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε δικούς τους αλλά και σε εταιρείες που διαχειρίζονταν.

Μέλη της οργάνωσης φέρονται να πήγαιναν σε υποκαταστήματα εταιριών που πωλούν κινητά και κάρτες sim και με πλαστά έγραφα και δικαιολογητικά, εξαπατώντας και τα εν λόγο καταστήματα, να αντικαθιστούσαν τις κάρτες sim των θυμάτων τους με νέες αλλά κρατώντας τον ίδιο αριθμό.

Πρόκειται για  μέθοδο που διεθνώς ονομάζεται «Sim wapping»

Τις νέες κάρτες τις ενεργοποιούσαν πολύ γρήγορα έτσι έκαναν εν αγνοία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών, μεταφορές χρηματικών ποσών καθώς ο κωδικός μιας χρήσης ο γνωστός ως OTP αποστέλλονταν πλέον στους δράστες! Mε αυτόν τον τρόπο δηλαδή προσπερνούσαν και την ασφαλιστική δικλείδα των τραπεζών!

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περίπου 14 μέλη της σπείρας φέρονται να ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2020.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα