Ηράκλειο: Αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς για το κλείσιμο ενός ακόμη καταστήματος

Πρέπει να διαβάσετε

Αγανακτισμένοι είναι οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, με αφορμή το κλείσιμο ενός ακόμη καταστήματος στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς Διονύσης Αμπάτης, ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τους συναδέλφους του, που ωθούνται εκτός εργασιακού χώρου, το κλείσιμο του καταστήματος. «Ένα κερδοφόρο κατάστημα που ανεξήγητα κλείνει η τράπεζα, θα μπορούσε να μην σημαίνει τίποτα να ήταν μεμονωμένη περίπτωση, όταν όμως η τράπεζα από το 2013 και 1.600 καταστήματα, έχει ένα δίκτυο 420 καταστημάτων, το οποίο σκοπεύει να το φτάσει πέριξ των 300 στην επόμενη διετία και η ίδια τράπεζα είχε 20 χιλ. εργαζόμενους και αυτή τη στιγμή έχει 8,5 χιλ. με στόχο για την ίδια το 2024, 6 χιλ. εργαζόμενους, καταλαβαίνουμε τι αντίκτυπο έχει στην εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και στην εργασία χιλιάδων ανθρώπων».

Πρόσθεσε δε, πως εντείνεται η προσπάθεια της τράπεζας «να στρέψει τον κόσμο προς την ηλεκτρονική τραπεζική, κάτι όμως που ενέχει κινδύνους για τις συναλλαγές χιλιάδων πολιτών, αφού υπάρχουν πολλά προβλήματα και απάτες μέσω emails».

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αμπάτη είναι πολύ σημαντικό, αφού δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι γνώση των προϊόντων που ενδεχομένως θελήσουν να αγοράσουν. «Είναι διαφορετικό να επισκέπτεσαι ένα καταρτισμένο εργαζόμενο που ξέρει να αναλύσει και να επεξηγήσει κάθε προϊόν που καλείται να αγοράσει ο πολίτης, σε αντίθεση με το να μπει μόνος του σε κάποιο πρόγραμμα, όσο φιλικό και αν είναι προς το χρήστη, και μπορεί να πέσει θύμα κάποια παραπλανητικής διαφήμισης είτε της αγοράς κάποιου προϊόντος που δεν επιθυμούσε».

Τέλος, ο κ. Αμπάτης επεσήμανε πως την ίδια στιγμή που η τράπεζα σχεδιάζει το κλείσιμο πέραν των 10 καταστημάτων, υπάρχει μια άλλη διαδικασία που «τρέχει» και αφορά κεντρικές υπηρεσίες. «Να κάνει δηλαδή μια απόσχιση που αφορά 170 συναδέλφους. Σε αυτό το πλαίσιο, η τράπεζα τους παρουσιάζει σαν αδιέξοδο την συνέχιση της εργασίας τους στην τράπεζα, τους λέει ότι αποκόπτει αυτή τη διαδικασία, την διώχνει σε ένα τρίτο που ακόμη δεν έχει βρεθεί, και τους λέει στην ουσία ότι η μοναδική τους επιλογή είναι να λάβουν την εθελούσια. Μιλάμε για 9 άτομα στο Ηράκλειο και η τράπεζα με 8,5 χιλ. προσωπικό, τους λέει ότι δεν μπορεί να τους απορροφήσει».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα