Ηράκλειο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς – Αντιδρούν στο κλείσιμο ενός ακόμη καταστήματος

Πρέπει να διαβάσετε

Σε στάση εργασίας προχωρούν από το πρωί οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, αντιδρώντας στο κλείσιμο ενός ακόμη καταστήματος της τράπεζας στο Ηράκλειο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:30 π.μ. στο κατάστημα επί της οδού Αγίου Μηνά, στο οποίο πρόκειται να μπει «λουκέτο» μετά από απόφαση της διοίκησης της τράπεζας.

Εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς από όλο τον νομό Ηράκλειου, από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας στην 25ης Αυγούστου και τονίζουν πως είναι αντίθετοι με το μαζικό κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου το κλείσιμο ενός ακόμη καταστήματος της τράπεζας «θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα. Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη ελληνική συστημική τράπεζα, ήδη ανακεφαλαιοποιημένη τέσσερις φορές με χρήματα του ελληνικού λαού, επιδιώκει να κλείσει υποκαταστήματα τόσο στην Κρήτη όσο και σε όλη την Ελλάδα».

Όπως σημειώνεται, «η στρατηγική αυτή της βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου:

Δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα

Πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής».

Μάλιστα ο σύλλογος καταγγέλλει νέα απόπειρα να περικοπούν θέσεις εργασίας των εργαζόμενων στο κατάστημα της Αγίου Μηνά, που πρόκειται να κλείσει, αφού όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «παρόλη την πολύχρονη πείρα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν στην ανεργία».

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογός καλεί:

Τη Διοίκηση της Τράπεζας να μην προχωρήσει στο κλείσιμο του συγκεκριμμένου καταστήματος και άλλων καταστημάτων στην Κρήτη υποβαθμίζοντας την περιοχή και οδηγώντας σε ανεργία τους συναδέλφους μας.

Την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να αποτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη που στρέφεται κατά των πολιτών.

Την τοπική κοινωνία να δώσει ηχηρό παρών συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με αντεργατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις».

«Για μία ακόμα φορά η Διοίκηση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ τη μια μέρα ανακοινώνει ιστορικό ρεκόρ εσόδων υπερβαίνοντας κατά πολύ τους στόχους και την άλλη, συνεχίζει τις αδιέξοδες πρακτικές της συρρίκνωσης, σάμπως και τα κέρδη δεν προκύπτουν από την καθημερινή υπερπροσπάθεια των συναδέλφων. Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας, δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και την ίδια την πραγματικότητα, την ίδια την κοινωνία.

Το ΕΚΗ στηρίζει τους εργαζόμενους της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, που δέχονται πιέσεις προκειμένου να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τα υποκαταστήματα, που θα βάλουν λουκέτο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα