Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
24.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ινδονησία: Σκληρό βίντεο – Η στιγμή που βγάζουν πτώμα άνδρα από πύθωνα 8,5 μέτρων

Πρέπει να διαβάσετε

Ο άτυχος 61χρονος δεν κατάφερε να σωθεί από το τεράστιο ερπετό

 

 

Ένα σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στο απομονωμένο χωριό Ματζαπαχούτ της Ινδονησίας, όταν ένας 61χρονος αγρότης βρήκε φρικτό θάνατο στα σαγόνια ενός τεράστιου πύθωνα. Ο Λα Νότι, κάτοικος της περιοχής, ξεκίνησε να ταΐσει τις κότες του, όμως δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, ο ηλικιωμένος άνδρας περπατούσε μέσα από ψηλά χόρτα κοντά στο αγρόκτημά του, όταν δέχθηκε αιφνιδιαστική επίθεση από έναν πύθωνα μήκους 8,5 μέτρων. Το ερπετό τον άρπαξε από το πόδι, τον τύλιξε σφιχτά με το σώμα του και τελικά τον καταβρόχθισε ολόκληρο. Ο 61χρονος δεν είχε μαζί του κανένα αντικείμενο για να αμυνθεί, ενώ η απουσία του έγινε αντιληπτή όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι του και βρέθηκε μόνο η μηχανή του εγκαταλελειμμένη στην άκρη του δρόμου.

Το μακάβριο εύρημα που αποκάλυψε την τραγωδία

Ύστερα από ώρες αγωνίας, μέλος της οικογένειας εντόπισε λίγα μέτρα από ένα καλύβι ένα ακίνητο και ασυνήθιστα φουσκωμένο φίδι κρυμμένο στη βλάστηση. Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα και, με βαριά καρδιά, θανάτωσαν το φίδι και άνοιξαν την κοιλιά του. Μέσα βρέθηκε το πλήρως ντυμένο σώμα του άτυχου άνδρα, παραμορφωμένο και καλυμμένο με βλέννα, επιβεβαιώνοντας τον φρικτό του θάνατο.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η οικογένεια αποδέχθηκε με αξιοπρέπεια την τραγική απώλεια και πραγματοποίησε την κηδεία του. «Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό για την περιοχή», δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, Λα Όντε Ρισαβάλ.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό στην περιοχή

Παρότι οι επιθέσεις πύθωνα σε ανθρώπους θεωρούνται εξαιρετικά σπάνιες, φαίνεται πως αυξάνονται όταν τα φίδια αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το φυσικό τους περιβάλλον λόγω αποψίλωσης ή έλλειψης τροφής. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις τον περασμένο Απρίλιο, μια ηλικιωμένη γυναίκα είχε επίσης χάσει τη ζωή της με παρόμοιο τρόπο στην ίδια περιοχή.

Οι τοπικές αρχές απηύθυναν έκκληση στους αγρότες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις μόνοι τους στα χωράφια, ιδιαίτερα τις πρωινές και απογευματινές ώρες, όταν τα φίδια είναι πιο δραστήρια. Το τραγικό τέλος του Λα Νότι υπενθυμίζει με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο ότι η φύση, όταν διαταράσσεται, μπορεί να γίνει αμείλικτη και απρόβλεπτη.

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα